Antena 3 Be EU Cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. Uniunea Europeană vrea să combată spălarea de bani

Cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. Uniunea Europeană vrea să combată spălarea de bani

de Maria Zărnescu    |    18 Mai 2021   •   10:24
Cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. Uniunea Europeană vrea să combată spălarea de bani
Sursa foto: Pexels

Comisia Europeană dorește să evite spălarea de bani, obținuți prin activități ilegale. Astfel, cumpărăturile cu bani cash ar putea fi plafonate la 10.000 de euro, în toate țările din UE.

În Europa, cea mai mare parte a câștigurilor din activități infracționale sunt bani cash. Ulterior, capitalul este investit în bunuri de mare valoare, precum autoturisme, apartamente sau alte proprietăți imobiliare. Astfel, originea ilegale a banilor este disimulată.

În prezent, legislația în vigoare se aplică doar pentru agenții economici care fac plăți sau primesc sume de peste 10.000 de euro.

Comisia Europeană a propus, însă, un proiect, prin care ar urma să fie plafonate toate tranzacțiile cu numerar, la suma de maxim 10.000 de euro.

Inițiativa ar putea face dintr-o serie de alte norme, pe care Comisia Europeană le va prezenta în luna iulie. Totodată, se dorește și înființarea unei instituții care să se ocupe de prevenirea spălării de bani, dar și actualizarea normelor legislative, aplicate în aceste cazuri.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close