Antena 3 CNN Be EU Cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. Uniunea Europeană vrea să combată spălarea de bani

Cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. Uniunea Europeană vrea să combată spălarea de bani

Comisia Europeană dorește să evite spălarea de bani, obținuți prin activități ilegale. Astfel, cumpărăturile cu bani cash ar putea fi plafonate la 10.000 de euro, în toate țările din UE.

Cumpărăturile cu cash ar putea fi plafonate. Uniunea Europeană vrea să combată spălarea de bani
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    18 Mai 2021   •   10:24

În Europa, cea mai mare parte a câștigurilor din activități infracționale sunt bani cash. Ulterior, capitalul este investit în bunuri de mare valoare, precum autoturisme, apartamente sau alte proprietăți imobiliare. Astfel, originea ilegale a banilor este disimulată.

În prezent, legislația în vigoare se aplică doar pentru agenții economici care fac plăți sau primesc sume de peste 10.000 de euro.

Comisia Europeană a propus, însă, un proiect, prin care ar urma să fie plafonate toate tranzacțiile cu numerar, la suma de maxim 10.000 de euro.

Inițiativa ar putea face dintr-o serie de alte norme, pe care Comisia Europeană le va prezenta în luna iulie. Totodată, se dorește și înființarea unei instituții care să se ocupe de prevenirea spălării de bani, dar și actualizarea normelor legislative, aplicate în aceste cazuri.

×
Subiecte în articol: cumparaturi cash spalare bani
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close