Antena 3 CNN Be EU S-a dublat numărul de maşini electrice în România. Gheorghe Falcă: "Va trebui să investim masiv şi pentru a crea infrastructura"

S-a dublat numărul de maşini electrice în România. Gheorghe Falcă: "Va trebui să investim masiv şi pentru a crea infrastructura"

Numărul de maşini electrice din România s-a dublat, ceea ce este un lucru bun, şi se va rezolva şi problema staţiilor de încărcare, a spus europarlamentarul Gheorghe Falcă, sâmbătă, la Antena 3 CNN.

S-a dublat numărul de maşini electrice în România. Gheorghe Falcă: "Va trebui să investim masiv şi pentru a crea infrastructura"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    22 Apr 2023   •   10:04

"Va trebui să investim masiv şi pentru a crea infrastructura pentru maşinile electrice. Putem spune că România a prezentat o mare surpriză pentru anul 2022.

S-a dublat numărul de maşini electrice în ţara noastră. Aveam în 2022, un număr de 12.000 de maşini electrice, ceea ce înseamnă o direcţie foarte bună pe care românii au luat-o în seamă şi sunt sigur că acest ritm va merge mai departe.

De obicei, aceste maşini sunt luate pentru zona urbană, unde eficienţa lor este maximă, încărcarea este pe timp de noapte.

Am avut discuţii despre staţiile de încărcare, câte punem. Dar direcţia este aceasta şi vrem să avem o Europă verde, curată.

Şi atunci am convenit să avem minim 15% din locurile de parcare cu staţii de încărcare. Şi în momentul în care vom avea centre comerciale noi, puteam să ridicăm această cifra la 25%", a spus europarlamentarul Gheorghe Falcă, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.
 

×
Subiecte în articol: be EU gheorghe falca masini electrice
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close