Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Rovana Plumb, despre ocuparea funcţiilor înalte de către femei: "O Europă socială nu poate fi decât o Europă Feministă"

Europarlamentarul Rovana Plumb, despre ocuparea funcţiilor înalte de către femei: "O Europă socială nu poate fi decât o Europă Feministă"

Europarlamentarul PSD, Rovana Plumb, a vorbit, la BE EU, despre dosarele la care a lucrat în cei cinci ani de mandat. Principalele teme dezbătute au fost: dreptul femeilor, politica de coeziune şi activitatea de protejarea a mediului înconjurător.

Europarlamentarul Rovana Plumb, despre ocuparea funcţiilor înalte de către femei: "O Europă socială nu poate fi decât o Europă Feministă"
Sursa foto: Facebook/ Be EU
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2024   •   13:10

"În momentul de faţă lucrez la obținerea unui acord final în ceea ce privește directiva privind violența împotriva femeilor. Aici, familia noastră politică dorește să introducă violul ca şi infracțiune. Noi ne dorim ca la nivel european să existe directive privind violența împotriva femeilor. Încă avem opoziție din partea unor state membre de a introduce violul în sfera infracțiunilor. Vom plusa şi vom negocia pentru a obţine un acord în acest sens. 

De asemenea, s-a lucrat mult pentru a elimina diferențele salariale dintre femei şi bărbaţi. Din fericire această diferență nu se înregistrează în România. Avem discuție politică pentru faptul că în România nu sunt femei pe funcțiile înalte. Trebuie să existe un echilibru în societate. Un prim pas s-a făcut prin directiva privind participarea femeilor în consiliul de administrație

Sunt convinsă că partidul social democrat va respecta acest drept de a exista 30% femei în locurile eligibile din parlament. Avem discuții în ceea ce privește reprezentanță europeană din anul viitor astfel încât 40% să fie femei.  O Europă socială nu poate fi decât o Europă Feministă în sensul bun", a declarat Rovana Plumb. 

Politica de coeziune a fost în pericol 

"Eu, ca vicepreședinte reprezint politica de coeziune. De fiecare dată când au fost amenințări la adresa politicii de coeziune, risc de a se lua bani, am luptat astfel încât să arătăm că politica de coeziune nu este o politică pe care să o folosim în situații de criză. Pandemia de Covid a reprezentat un motiv justificat pentru a susține economia şi oamenii din aceşti bani. Pentru a nu folosi banii aferenți politicii de coziune, am obţinut o limitare de 20% pentru a se investi în tehnologii", a mai spus Rovana Plumb. 

De asemenea, europarlamentarul Rovana Plumb a vorbit în cadrul interviului despre motivele pentru care este important să atingem obiectivul de neutralitate climatică.

"Pentru noi, pentru sănătatea noastră, pentru a respira un aer curat. Se investește în tehnologii curate, prietenoase cu mediu. Ceea ce am introdus în acest raport, care a fost deja votat de Parlament sunt soluţii care depreciază stratul de ozon.

Sigur că acest lucru nu se poate face peste noapte, dar există studii care arată că stratul de ozon poate fi refăcut dacă investim în tehnologii curate. Trebuie să fim optimiști, dar şi realiști. Să nu uităm de schimbările climatice care afectează cel mai mult viaţa. Am avut inundații, incendii de pădure, temperaturi extreme, toate acestea afectează sănătatea noastră.

Pentru că avem la dispoziție un fond european al solidarității, am cerut expres să se revizuiască regulamentul pentru a fi mult mai flexibili, pentru că în momentul de faţă avem criterii strânse, obligatorii pentru a accesa acest fond. Sper ca în perioada următoare să fie oferită o soluţie în acest sens", a încheiat Rovana Plumb. 

×
Subiecte în articol: rovana plumb europarlamentar femei functii
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close