Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarii au evaluat rezultatele Consiliului European de primăvară

Europarlamentarii au evaluat rezultatele Consiliului European de primăvară

Săptămâna aceasta, Parlamentul European este reunit în Plen la Strasbourg. Europarlamentarii au evaluat, miercuri dimineață, rezultatele Consiliului European de primăvară, împreună cu președinții Charles Michel și Ursula von der Leyen și cu șeful diplomației UE, Josep Borrell.

Europarlamentarii au evaluat rezultatele Consiliului European de primăvară
Sursa foto: Antena 3
de Sabina Iosub    |    07 Apr 2022   •   01:00

Dezbaterea despre summit este urmată de o rezoluție, care va cere încetarea imediată a invaziei Rusiei, dar și intensificarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Într-o altă dezbatere, eurodeputații au discutat rezultatele summit-ului UE - China, care s-a concentrat asupra poziției Chinei în ceea ce privește invazia Rusiei și viitorul relațiilor bilaterale, în special în ceea ce privește comerțul și securitatea. 

Pe de altă parte, Parlamentul European a discutat cu Consiliul și Comisia despre ce poate face Uniunea Europeană pentru a proteja copiii care fug din calea războiului din Ucraina, în special împotriva traficului și a exploatării.

În urma activării pe data de 3 martie a statutului de protecție temporară pentru refugiați din Ucraina, care le acordă dreptul de ședere temporară și acces la educație și la piața forței de muncă, Comisia și președenția franceză a Consiliului lucrează la un plan în 10 puncte pentru a consolida răspunsul comun la nivel european. 

În cadrul dezbaterilor a fost subliniată importanța protejării copiilor și tinerilor care sosesc din Ucraina împotriva traficului și exploatării și sprijinirii acestora la educație în statele membre.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European be EU
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close