Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarii, preocupați de ajutoarele de stat pentru climă, energie și mediu

Europarlamentarii, preocupați de ajutoarele de stat pentru climă, energie și mediu

Parlamentul European este reunit săptămâna aceasta la Strasbourg, în sesiune plenară. 

Europarlamentarii, preocupați de ajutoarele de stat pentru climă, energie și mediu
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Oct 2021   •   23:50

Eurodeputații au dezbatut marti, cu reprezentanți ai Consiliului și ai Comisiei, orientările privind ajutoarele de stat pentru climă, energie și mediu și dreptul la un mediu sănătos.

Totodata, inainte de COP26 de la Glasgow, Parlamentul European va face presiuni pentru accelerarea acțiunilor de combatere a schimbărilor climatice la nivel mondial și pentru ca Uniunea Europeana să rămână lider mondial în domeniu.

Parlamentul European a aprobat strategia de la fermă la consumator. Au fost prezentate planuri privind modul în care Europa poate produce alimente mai sănătoase, asigurând în același timp securitatea alimentară, un venit echitabil pentru agricultori și reducând amprenta ecologică a agriculturii.

Tot in aceasta sesiune plenara, Parlamentul va solicita să se ia măsuri în urma scandalului "Pandora Papers".

Eurodeputații se vor exprima asupra măsurilor urgente pentru a elimina lacunele care au permis evitarea obligațiilor fiscale, descoperită în cadrul anchetei privind "Pandora Papers".

Parlamentarii vor vota joi o rezoluție care va transmite în mod oficial indignarea Parlamentului, exprimată în unanimitate în cursul unei dezbateri în plen de săptămâna trecută, subliniind astfel măsurile urgente pe care consideră că UE și autoritățile naționale trebuie să le ia acum.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European clima mediu
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close