Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarii au dat undă verde noii politici agricole comune

Europarlamentarii au dat undă verde noii politici agricole comune

Săptămâna aceasta Parlamentul European este reunit în plen, la Strasbourg. Europarlamentarii au dat undă verde noii politici agricole comune.

Europarlamentarii au dat undă verde noii politici agricole comune
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Noi 2021   •   11:17

În iunie 2021, negociatorii Parlamentului și Consiliului au ajuns la un acord privind noul cadru legislativ, care vizează alinierea politicii agricole comune la angajamentele UE în materie de mediu și climă. 

Acestea vor trebui să se reflecte în planurile strategice naționale, în practicile agricole și în modul în care sunt alocate fondul de dezvoltare rurală și plățile directe. Reforma va intra în vigoare în 2023.

Europarlamentarii au solicitat luni introducerea rapidă a pașaportului european de securitate socială. Comisia a fost interpelată cu privire la planul său de a lansa un pașaport european de securitate socială care va reduce sarcina administrativă pentru lucrătorii mobili.

Un astfel de pașaport european va permite lucrătorilor mobili să prezinte autorităților din țara în care lucrează informații cu privire la prestațiile și drepturile lor de securitate socială în format digital. 

Săptămâna ce vine europarlamentarii vor lucra în comisiile de specialitate. Ne revedem miercurea viitoare la Be EU Info cu noi informații.

×
Subiecte în articol: Parlamentul European
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close