Antena 3 CNN Be EU Adina Vălean: România ar putea primi finanțări de la Uniunea Europeană pentru proiectele de transport pe mobilitatea militară

Adina Vălean: România ar putea primi finanțări de la Uniunea Europeană pentru proiectele de transport pe mobilitatea militară

Comisarul pe Transporturi al Comisiei Europene, Adina Vălean a declarat pentru Antena 3 că România are depuse în prezent câteva proiecte pentru noua schemă de finanțare pentru transport pe mobilitatea militară care au conexiune cu Ucraina și Republica Moldova. Este încrezătoare că România va primi finanțările pentru proiectele depuse.

Adina Vălean: România ar putea primi finanțări de la Uniunea Europeană pentru proiectele de transport pe mobilitatea militară
Sursa foto: Antena 3
de Ioana Mircea    |    10 Sep 2022   •   11:11

Alina Vălean, Comisarul pe Transporturi al Comisiei Europene a declarat în emisiunea Be EU că România ar putea primi finanțare de la Uniunea Europeană pentru proiectele de transporturi pe mobilitatea militară pe care le-a depus. Aceste proiecte facilitează Uniunii Europene transportul către Ucraina și Republica Moldova.

"România are câteva proiecte pe mobilitatea militară, care au relevanță și pentru conexiunile de transport cu vecinii noștri ucrainieni și moldoveni, astfel încât sunt încrezătoare că și finanțările vor veni și de ce nu, lucrurile astea ne prind bine și nouă, pentru că în contextul apropierii accelerate a Ucrainei și Moldovei de Uniunea Europeană, accesul în piață se poate face cu ajutorul logisticii românești. Reprezintă un caz de business foarte bun", a afirmat aceasta.

Comisia Europeană a întâmpinat probleme în ceea ce privește transportul pe Dunăre atunci când facilitau transportul de mărfuri din Ucraina, prin coridoarele solidarității.

"Ne încurcă foarte mult divizarea administrării Dunării cu vecinii și prietenii noștri bulgari, care au un interes foarte scăzut pentru ceea ce înseamnă Dunărea ca mijloc de transport și atunci se mișcă foarte greu.

Suntem într-un dialog permanent și facem presiuni destul de mari ca toată lumea să se miște. Acum, România draghează pe banii ei, ca să spun așa, și partea bulgară, pentru că au fost toate problemele pe care și dumneavoastră le-ați ilustrat în emisiuni privind navigabilitatea scăzută din cauza secetei.

Dar Dunărea în sine ca ar putea să reprezinte o oportunitate economică foarte mare ca mijloc de ca axe de transport. Ea face parte din axele principale de transport europene și în acest context poate juca un rol extraordinar pentru exportul și importul mărfurilor ucrainiene sper", a mai adăugat Alina Vălean.

×
Subiecte în articol: be EU Adina Valean transporturi finanțări
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close