Antena 3 CNN Be EU Cum folosește Portugalia banii din PNRR. Margarida Marques: "Noi nu avem probleme în a atrage fondurile"

Cum folosește Portugalia banii din PNRR. Margarida Marques: "Noi nu avem probleme în a atrage fondurile"

Europarlamentarul Margarida Marques a spus cum folosește Portugalia banii din PNRR, dar și a precizat şi cum a făcut ca acest plan să funcționeze, iar această țară să devină un exemplu pentru celelalte state.

Cum folosește Portugalia banii din PNRR. Margarida Marques: "Noi nu avem probleme în a atrage fondurile"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Dec 2022   •   11:25

Portugalia se numără printre puținele țări care au cerut deja a doua tranșă de bani pentru dezvoltarea proiectelor naționale, a spus Margarida Marques, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Europarlamentarul Margarida Marques a precizat că succesul Portugaliei este datorat capacității guvernului de a pregăti și de a aplica planul național.

"Cred că guvernul portughez face o treabă minunată. Asta înseamnă că primul element a fost reprezentat de felul în care guvernul a pregătit acest plan național.

Guvernul a discutat cu sindicatele, cu administrațiile municipale și regionale, cu autoritățile sectoriale și cu toate părțile implicate. Asta înseamnă că toate părțile au fost implicate, iar guvernul a putut să dezvolte acest plan național, iar noi putem cere a doua tranșă de finanțare pentru proiectele noastre", a spus europarlamentarul.

Întrebată despre felul în care folosește Portugalia banii primiți, Margarida Marques a subliniat faptul că au prioritate domeniile importante, precum și cele care au nevoie de inovații.

"Din punct de vedere regional, banii sunt folosiți în toată țara, de asemenea, în domenii importante, cum ar fi inovația. Ne-am mișcat foarte repede, iar guvernul a organizat o licitație pentru multe proiecte interesante.

Astfel, am putut decide care sunt cele mai bune proiecte și am putut să folosim toți banii alocați pentru inovații. De asemenea, proiectele sunt legate de aspectele climatice, de tranziția digitală, de inovație și de educație", a mai adăugat Margarida Marques.

La finalul discuției, Margarida Marques a oferit câteva sfaturi pe care statele membre le pot urma, astfel încât să obțină fonduri europene, pe care să le folosească pentru proiectele naționale.

"Cred că trebuie să avem capacitatea de a atrage fondurile, desigur, dar într-un mod bun, adică nu trebuie să finanțăm proiecte care nu sunt bune, ci doar proiectele bune, care pot să contribuie la coeziunea națională și la creșterea economică", a subliniat europarlamentarul.

×
Subiecte în articol: be EU PNRR Margarida Marques
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close