Antena 3 CNN Be EU Francisco Guerreiro: "Sectorul agricol aduce 52% din emisiile de metan. Trebuie să avem o revizuire a emisiilor de poluanți"

Francisco Guerreiro: "Sectorul agricol aduce 52% din emisiile de metan. Trebuie să avem o revizuire a emisiilor de poluanți"

Membrul Parlamentului European, Francisco Guerreiro, susține că Uniunea Europeană trebuie să aibă o revizuire a emisiilor de poluanți.

Francisco Guerreiro: "Sectorul agricol aduce 52% din emisiile de metan. Trebuie să avem o revizuire a emisiilor de poluanți"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    25 Feb 2023   •   10:29

Francisco Guerreiro, membru al Parlamentului European, a spus că în perioada următoare este necesar ca Uniunea Europeană să revizuiască emisiile de poluanți.

Totodată, acest a afirmat că din 2035, Uniunea Europeană nu mai vrea să mai producă motoare cu ardere internă. Se pare că acesta este unul dintre obiectivele principale spre care UE aspiră din acest punct de vedere. Totoată, Francisco susține că sectorul agrigol poluează în proporție e 52%

"Dacă mergem în zonele rurale, sectorul agricol aduce 52% din emisiile de metan, ceea ce nu are legătură cu zonele urbane, dar are un impact asupra emisiilor de gaze și de asemenea, asupra poluanților.

Citește și: Europarlamentarul Gheorghe Falcă despre mobilitatea urbană a României: "Centrul orașului va fi mai mult pietonal. După 2024 va urma implementarea"

Trebuie să abordăm această problemă și să avem o revizuire a emisiilor de poluanți și agricultura este unul din sectoarele care trebuie abordate. Întâmpinăm opoziție dim partea sectorului agricol din unele state membre, dar trebui să analizăm emisiile de la unele specii de animale, care emit mult gaz metan, mai ales vitele.

Dar dacă mergem în orașe, vedem că transporturile sunt o mare sursă de poluare, deci trebuie să venim cu soluții să avem transporturi automatizate, mai ales în transporturile publice, să încercăm să reducem navetele de la muncă acasă, iar asta trebuie să fie o strategie pe care să o facem cu municipalitățile, cu cetățenii, atât la nivel național, cât și la nivel european", a declarat politicianul.


 

×
Subiecte în articol: sector agricol be EU Francisco Guerreiro
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close