Antena 3 CNN Be EU Imagini incredibile de pe străzile Londrei. Sabina Iosub, corespondență specială din capitala Marii Britanii

Imagini incredibile de pe străzile Londrei. Sabina Iosub, corespondență specială din capitala Marii Britanii

Un manifestant pro-Brexit a incendiat vineri un drapel al Uniunii Europene la Londra, lângă sediul guvernului britanic de la Downing Street, în seara ce marchează ieşirea Regatului Unit din UE, transmite Reuters.

Imagini incredibile de pe străzile Londrei. Sabina Iosub, corespondență specială din capitala Marii Britanii
31 Ian 2020   •   20:05

Conform relatării acestei agenţii de presă, circa 200-300 de manifestanţi pro-UE au fost apostrofaţi de susţinătorii Brexitului în timp ce se îndreptau de la Downing Street către reprezentanţa Comisiei Europene. Poliţia a format un cordon pentru a separa cele două grupuri.

Susţinătorii ieşirii din UE cântau ''să vă fie ruşine, să vă fie ruşine'', ''perdanţilor, perdanţilor'' şi ''bye, bye UE'', pe rima (cântecului aniversar n.red) Auld Lang Syne, mai scrie aceeaşi agenţie de presă, citată de Agerpres.

Trimisul special Antena 3 la Londra, Sabina Iosub, a relatat la cald, vineri, atmosfera de pe străzile capitalei Regatului Unit.

"Este ziua Brexit-ului și părerile sunt și acum împărțite. Aici sunt cei care vor ca Marea Britanie să iasă din Uniunea Europeană. Au venit să cânte, să le arate celor care încă vor ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană că 'leave means leave", adică 'plecatul înseamnă plecat' din Uniunea Europeană.

În partea cealaltă sunt cei care vor în continuare în Uniunea Europeană. Au steagul Uniunii și protestează pașnic aici.

În fața parlamentului britanic se vede steagul Uniunii Europene - sunt cei care încă își mai doresc ca Mrea Britanie să rămână în UE. Aici, pe partea celaltă a străzii sunt cei care au votat să iasă Marea Britanie din Uniunea Europeană și cântă acum 'bye-bye EU' ('la revedere UE')", a spus Sabina Iosub.

×
Subiecte în articol: Brexit Sabina Iosub
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close