Antena 3 CNN Be EU Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, despre pacea dintre israelieni şi palestinieni: "Soluţia trebuie impusă din exterior"

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, despre pacea dintre israelieni şi palestinieni: "Soluţia trebuie impusă din exterior"

Șeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat, în cadrul unei conferințe diplomatice la Lisabona, că o posibilă rezolvare a conflictului dintre Israel şi palestinieni va trebui să fie "impusă din exterior" pentru că altfel, cele două părți nu vor putea ajunge la un numitor comun.

Josep Borrell, şeful diplomaţiei europene, despre pacea dintre israelieni şi palestinieni: "Soluţia trebuie impusă din exterior"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Ian 2024   •   22:14

"Ceea ce am învăţat în ultimii 30 de ani şi ceea ce învăţăm acum cu tragedia din Gaza este că soluţia trebuie impusă din exterior. Pacea va fi obţinută în mod durabil doar dacă comunitatea internaţională se implică intens pentru a o realiza şi va impune o soluţie", a subliniat el, referindu-se la un efort la care trebuie să participe "Statele Unite, europenii şi arabii".

A doua zi după ce o lovitură aeriană în apropiere de Beirut a ucis un lider de rang înalt al mişcării islamiste palestiniene Hamas, ceea ce a realimentat temerile privind o extindere a conflictului, Borrell, care intenţiona să meargă joi în Liban, a afirmat, de asemenea, că această călătorie ar putea fi anulată.

„Ceea ce s-a întâmplat ieri cu moartea liderilor Hamas este un factor suplimentar care poate provoca o escaladare a conflictului”, a declarat Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe, conform digi24.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Hamas Josep Borrell
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close