Antena 3 CNN Be EU Malta și Olanda, în Parchetul European

Malta și Olanda, în Parchetul European

Malta și Olanda, în Parchetul European
10 Aug 2018   •   10:54

Malta și Olanda s-au alăturat, în luna august, Parchetului European. Parchetului European este un organism european cu rol esențial în combaterea infracțiunilor ce aduc prejudicii bugetului UE.

Ce fel de infracțiuni: Frauda, Corupția, Spălarea de bani.

Fraudele transfrontaliere grave, cu valori de peste 10 milioane de euro, din domeniul TVA. Parchetul European va deveni operațional până la sfârșitul anului 2020 în toate statele membre participante: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Croația, Cipru, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Spania.

Comisia a propus, în data de 1 august 2018, o listă de candidați pentru juriul de selecție al EPPO. Juriul va fi format din 12 membri, care ar trebui să își preia funcția în octombrie 2018. Candidații selectați sunt foști membri ai Curții de Justiție și ai Curții de Conturi, membri naționali ai Eurojust, membri ai instanțelor supreme naționale sau procurori și juriști de înalt nivel.

Juriul de selecție va fi responsabil cu elaborarea unei liste scurte de candidați pentru funcția de procuror-șef european și cu evaluarea calificărilor candidaților, după care aceștia vor fi numiți de Consiliul UE.

×
Subiecte în articol: be EU Malta Olanda
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close