Antena 3 CNN Be EU Mihai Tudose: ”La fiecare leu pe care noi îl dăm cotizație la instituțiile europene, se întorc patru”

Mihai Tudose: ”La fiecare leu pe care noi îl dăm cotizație la instituțiile europene, se întorc patru”

Fostul premier al României, Mihai Tudose, susține că România se află în avantaj în timp ce este membră a Uniunii Europene, cel puțin din punct de vedere financiar.

Mihai Tudose: ”La fiecare leu pe care noi îl dăm cotizație la instituțiile europene, se întorc patru”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    12 Dec 2023   •   17:20

”La fiecare leu pe care noi îl dăm cotizație la instituțiile europene, se întorc patru”, a declarat europarlamentarul Mihai Tudose, la Be EU.

Așa că, din acest punct de vedere, suntem câștigați, este de părere Mihai Tudose.

”Până la urmă, facem parte dintr-un club select și un club economic, un club care și-a demonstrat utilitatea și în probleme de criză sanitară, și în probleme de crize politice sau alt gen de crize, chiar războiul de la graniță. Suntem acolo unde ne este locul”, mai spune acesta.

Cât despre discuțiile pe tema intrării României în Schengen, europarlamentarul este de părere că e greșit că nu am dat statul austriac în judecată și în situația intrării României în Schengen.

”Trebuia anul trecut, pe vremea asta, a doua zi după ce s-a luat acea decizie total nedreaptă, abuzivă a Austriei, a doua zi să depunem hârtiile la Curtea Europeană de Justiție și nu numai să ne cerem dreptul de accede în spațiul Schengen, ci și să cerem returnarea unor sume care astăzi ar trebui să reprezinte penalitățile pe care ar trebui să le plătească, sume pe care noi le pierdem pe competitivitate, pe marfa care stă prin vămi”, a declarat Mihai Tudose.

Acesta spune că ”e bun și Air Schengen-ul un pic”, însă e ca și cum la masa de Crăciun ar lipsi mare parte din porcul tradițional.

”E bun și Air Schengen-ul ăsta un pic, dar apropo de spiritul Crăciunului: domnule, e porcul meu! Faptul că îmi dai codița, o ureche și un pic de șorici și zici că la restul să mai vedem... băi, e al meu, l-am câștigat, dă-mi-l pe tot! Nu pe bucățele”, crede Mihai Tudose.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close