Antena 3 CNN Be EU Monica Semedo, europarlamentar Renew: "Un stagiu de formare costă 1.000 de euro. Oamenii ar trebui să fie plătiţi pentru ele"

Monica Semedo, europarlamentar Renew: "Un stagiu de formare costă 1.000 de euro. Oamenii ar trebui să fie plătiţi pentru ele"

Monica Semedo, europarlamentar din Luxemburg, care face parte din grupul Renew din PE, a vorbit sâmbătă, la Antena 3 CNN, despre schimbările pe piaţa muncii din Uniunea Europeană şi internship.

Monica Semedo, europarlamentar Renew: "Un stagiu de formare costă 1.000 de euro. Oamenii ar trebui să fie plătiţi pentru ele"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    09 Dec 2023   •   12:57

"Am lucrat la salariul minim european adecvat, care este foarte important şi pentru o ţară ca România. 

Am mai vorbit apoi şi despre cursuri de formare de calitate. Aşteptăm ca acum Comisia să acţioneze şi să facă o propunere legislativă, iar când spun cursuri de formare de calitate, înseamnă că ele ar trebui să fie şi remunerate.

Oamenii trebuie să aibă parte de o experienţă educaţională reală, deoarece un stagiu de formare facilitează accesul la piaţa muncii. 

În medie, un stagiu de formare costă 1000 de euro pentru locuinţă, transport, hrană etc. De aceea eu şi noi, Parlamentul European, vrem ca ei să fie plătiţi.

În plus, cursurile de formare ar trebui să fie şi pentru persoanele cu dizabilităţi, deci să fie accesbile şi lor.

Acestea sunt subiecte foarte importante şi lucrăm la rapoarte, iar acum aşteptăm propunerea Comisiei", a spus Monica Semedo, europarlamentar Luxemburg, care face parte din grupul Renew din PE, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close