Antena 3 CNN Be EU Noul program Erasmus+, aprobat de Parlamentul European. Va fi mai accesibil și mai inclusiv

Noul program Erasmus+, aprobat de Parlamentul European. Va fi mai accesibil și mai inclusiv

Eurodeputații au adoptat marți programul Erasmus+, ediția pentru perioada 2021-2027 a programului emblematic al Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret și sport.

Noul program Erasmus+, aprobat de Parlamentul European. Va fi mai accesibil și mai inclusiv
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    19 Mai 2021   •   12:37

Totodată, eurodeputații au reușit să asigure fonduri suplimentare în valoare de 1,7 miliarde EUR în etapele finale ale negocierilor cu Consiliul.

Programul Erasmus+ va avea parte de o finanțare de peste 28 de miliarde de euro, bani proveniți din mai multe surse, comparativ cu cei 14,7 miliarde de euro, ce erau alocați în programul trecut.

"Erasmus+ este unul dintre programele Uniunii Europene ce dispune de o finanțare majorată în mod substanțial. El include multe schimbări și îmbunătățiri importante pentru a consolida și mai mult sentimentul european de apartenență și pentru a le oferi europenilor șanse mai bune de găsire a unui loc de muncă", a spus raportorul Milan Zver (PPE, Slovenia).

"Parlamentul va monitoriza îndeaproape modul în care este implementat programul Erasmus+. Dorim să ne asigurăm că devine mai favorabil incluziunii și că oferă șanse cât mai multor oameni", a adăugat acesta.

Cu ce va fi diferit noul program Erasmus+

Noul program Erasmus+ va extinde până la șase luni perioada pe care participanții la proiecte de educație pentru adulți o pot petrece în altă țară din blocul comunitar.

În noua varianta a programului, participanții ar urma să ajutați să se adapteze mai ușor la schimbările produse de tranziția verde și cea digitală, precum și după pandemia Covid-19, după cum se precizează într-un comunicat.

Mai mult decât atât, Parlamentul European afirmă că Erasmus+ va fi mai ușor de administrat. Va exista mai puțină birocrație pentru persoanele care se înscriu și vor fi implementate scheme de finanțare pentru organizațiile mici, precum organizații studențești sau organizații sportive.
 

×
Subiecte în articol: Erasmus program Parlamentul European
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close