Antena 3 CNN Be EU O nouă rundă de negocieri, la Strasbourg, pentru desemnarea procurorului şef european

O nouă rundă de negocieri, la Strasbourg, pentru desemnarea procurorului şef european

O nouă rundă de negocieri, la Strasbourg, pentru desemnarea procurorului şef european
27 Mar 2019   •   09:41

Miercuri, la Strasbourg, are loc a doua rundă negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european.

Potrivit informațiilor transmise de Sabina Iosub, negocierile vor avea loc prin videoconferință Bruxelles - Strasbourg. 

”Astăzi trebuie să se decidă ce viziune există pentru această instituție. Fie una condusă de cineva independent, fie o instituție mai politizată. Vedem dacă astăzi se ajunge la vreo concluzie. Dacă nu, mai sunt două runde de negocieri programate în luna aprilie” a spus Sabina Iosub.

Echipa de negociere a Parlamentului European este compusă din preşedintele şi vicepreşedintele Comisiei LIBE, Claude Moraes şi Judith Sargentini, preşedintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle.

Comisia LIBE a selectat-o pe Laura Codruţa Kövesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european. Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kovesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania)- 1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

În schimb, în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-şef european, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close