Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European, reunit la Strasbourg. Comisia sprijină România pentru intrarea în spațiul Schengen

Parlamentul European, reunit la Strasbourg. Comisia sprijină România pentru intrarea în spațiul Schengen

Parlamentul European este reunit la Strasbourg. Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a susținut astăzi un discurs în care a subliniat spijinul pe care Comisia îl va acorda României pentru intrarea în spațiul Schengen.

de Andreea Ştefan    |    13 Sep 2023   •   22:43

Săptămâna aceasta, Parlamentul European este reunit în plen la Strasbourg.

Chiar astăzi, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținut discursul privind starea Uniunii Europene, discurs în cadrul căruia România a fost menționată. Mai exact, sprijinul pe care Comisia Europeană îl va acorda României cu privire la intrarea în spațiul Schengen.

Tot astăzi, parlamentarii europeni au dat votul cu privire la o directivă privind calitatea aerului. Cu atenție, ne vom uita la acest subiect, pentru că se setează limite foarte clare pentru particulele fine, cele care ne afectează sănătatea, și, în cazul unor depășiri, cetățenii vor putea da în judecată statul și chiar vor putea primi despăgubiri.

Mâine, un subiect de interes este pe ordinea de zi a plenului, și anume raportul privind parlamentarismul și democrația.

Dacă va fi adoptat acest raport, atunci Parlamentul European dă un semnal cât se poate de clar că instituțiile europene trebuie să se reformeze și să aibă în centru cetățeanul și nevoile sale.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close