Antena 3 CNN Be EU Dezbaterile săptămânii în Parlamentul European: Un nou sprijin pentru Ucraina | Proiectul de lege privind reducerea utilizării pesticidelor, retras

Dezbaterile săptămânii în Parlamentul European: Un nou sprijin pentru Ucraina | Proiectul de lege privind reducerea utilizării pesticidelor, retras

Săptămâna aceasta, Parlamentul European este reunit în plen la Strasbourg. Chiar astăzi a avut loc una din dezbaterile importante cu privire la situația în care se află în acest moment Uniunea Europeană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Feb 2024   •   23:40

Invitat special pentru a ține un discurs pe această temă a fost chiar președintele României, Klaus Iohannis, care a subliniat încă o dată beneficiile pe care le are România ca urmare a aderării la Uniune.

Tot în Plen a vorbit, cu o zi înainte, și președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cea care a prezentat concluziile ședinței  extraordinare a Consiliului European, în cadrul căreia s-a aprobat un nou sprijin pentru Ucraina.

Așa cum știți, Ucraina va beneficia de primele plăți din pachetul de 50 de miliarde de euro, încă din luna martie, a spus președintele Comisiei.

Ursula von der Leyen a anunțat retragerea unui proiect de lege ce prevedea reducerea la jumătate a utilizării pesticidelor în Uniunea Europeană, care a fost blocat de eurodeputați și blocat de recentele proteste ale fermierilor.

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close