Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European sprijină noul centru de competențe în materie de securitate cibernetică, cu sediul la București

Parlamentul European sprijină noul centru de competențe în materie de securitate cibernetică, cu sediul la București

Miercuri, Parlamentul European a adoptat planurile de consolidare a pregătirii și rezilienței Europei împotriva atacurilor cibernetice prin crearea unui centru de inovare și expertiză.

Parlamentul European sprijină noul centru de competențe în materie de securitate cibernetică, cu sediul la București
Sursa foto: Gettyimages
de Maria Zărnescu    |    20 Mai 2021   •   13:38

Noul centru de competențe în materie de securitate cibernetică, care va avea sediul la București, va pune în comun expertiza legată de cercetarea în materie de securitate cibernetică și va reuni comunitatea europeană de competențe în domeniu.

Acesta va oferi, de asemenea, sprijin financiar din partea programelor Orizont Europa și Europa digitală pentru proiecte inovatoare din partea întreprinderilor nou-înființate (start-ups) și a IMM-urilor.

Scopul legislației este de a stimula ecosistemul tehnologic și industrial european în materie de securitate cibernetică pentru a coordona și a pune în comun resursele relevante din UE. Cadrul se bazează pe parteneriatul public-privat contractual privind securitatea cibernetică, creat în 2016, după cum se arată într-un comunicat.

Inițiativa va fi sprijinită prin programele Europa digitală și Orizont Europa, în temeiul cadrului financiar multianual 2021-2027.

Centrul de competențe va deveni principalul organism de gestionare a resurselor financiare ale UE dedicate cercetării în materie de securitate cibernetică în cadrul celor două programe propuse - Europa digitală și Orizont Europa - în cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027.

Centru pentru Securitate Cibernetică va avea sediul în București

La 13 septembrie 2017, Comisia a adoptat un pachet privind securitatea cibernetică cu o serie de inițiative menite să îmbunătățească în continuare reziliența, disuasiunea și apărarea cibernetică. Un an mai târziu, Comisia a prezentat o propunere de creare a unui centru european de competență în materie de securitate cibernetică, cu o rețea conexă de centre naționale de coordonare.

Inițiativa urmărește să îmbunătățească și să consolideze capacitatea UE în materie de securitate cibernetică, prin stimularea ecosistemului european tehnologic și industrial de securitate cibernetică, precum și prin coordonarea și punerea în comun a resurselor necesare în Europa.

×
Parteneri
Hidroelectrica a lansat aplicaţia pentru facturare şi transmitere index!
x close