Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European, decizie despre transportul animalelor vii

Parlamentul European, decizie despre transportul animalelor vii

Europalamentarul italian Paolo de Castro a vorbit cu Sabina Iosub în cadrul emisiunii Be EU, despre decizia pe care a luat-o Parlamentul European în privința transportului animalelor vii.

Parlamentul European, decizie despre transportul animalelor vii
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    12 Feb 2022   •   10:48

"Avem o Comisie specială care se ocupă de transportul animalelor vii care a lucrat foarte bine în ultima lună şi suntem foarte mândri de coordonatoarea noastră, Carmen Avam, care este din România şi care ştie foarte bine problemele.

Am lucrat pentru a încerca să echilibrăm cerinţele legate de bunăstarea animalelor, să creştem această bunăstare.

Aceasta a fost recomandarea Parlamentului către Comisie şi am cerut să se acorde mai mare atenţie bunăstării tuturor animalelor, mai ales a celor care merg la sacrificare. Acestea nu trebuie să fie ţinute mai mult de opt ore. 

De asemenea trebuie să avem grijă de animalele care sunt gestante sau în altă situaţie aparte.

Dar, în acelaşi timp trebuie ca animalele să poată să fie transportate, animalele tinere, pentru că toată partea de sud a Europei obţine carne de la acest gen de animale. Trebuie să asigurăm, deci, condiţii mai bune, dar fără să oprim complet transportul animalelor", a declarat Paolo de Castro pentru emisiunea Be EU.

Ce alte dezbateri din domeniul agriculturii au mai avut loc în cadrul Parlamentului European, aflaţi din interviul de mai sus.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close