Antena 3 Be EU Parlamentul European a cerut măsuri urgente pentru reducerea deșeurilor marine

Parlamentul European a cerut măsuri urgente pentru reducerea deșeurilor marine

de Georgiana Adam    |    07 Apr 2021   •   23:55
Parlamentul European a cerut măsuri urgente pentru reducerea deșeurilor marine

Într-o rezoluție adoptată recent, Parlamentul European a cerut măsuri urgente pentru reducerea deșeurilor marine, incluzând mai multe restricții asupra plasticelor de unică folosință și folosirea cu precădere a materialelor sustenabile pentru echipamentele de pescuit.

Deșeurile marine provoacă pierderi economice în sectoarele și comunitățile dependente de mare, dar și producătorilor. Produsele de plastic de unică folosință reprezintă cel mai mare grup de deșeuri găsite pe malul mărilor.

Conform unei estimări, până în 2050, oceanele ar putea conține mai multe materiale din plastic decât pești. Produsele din plastic reprezintă unul din cele șapte domenii considerate esențiale de Comisia Europeană pentru trecerea la o economie circulară, până în 2050.

Produsele din plastic, cel mai mare grup de deșeuri de pe malul mărilor

Produse precum tacâmurile din plastic, sticlele, filtrele pentru produsele din tutun și bețișoarele de urechi alcătuiesc aproape jumătate din totalitatea deșeurilor marine din plastic.

Oamenii consumă plastic prin lanțul alimentar, însă efectele asupra sănătății nu sunt cunoscute. Doar aproximativ 5% din valoarea ambalajelor din plastic rămâne în economie, iar restul este risipit. Acest lucru care arată necesitatea unei economii circulare.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close