Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European, ședință plenară la Bruxelles. Maia Sandu, apel la statele UE pentru susținere

Parlamentul European, ședință plenară la Bruxelles. Maia Sandu, apel la statele UE pentru susținere

Săptămâna aceasta, Parlamentul European are o ședință plenară la Bruxelles. Un moment important este prezența în Parlamentul European a președintelui Republicii Moldova.

Parlamentul European, ședință plenară la Bruxelles. Maia Sandu, apel la statele UE pentru susținere
Sursa foto: Hepta
de Sabina Iosub    |    19 Mai 2022   •   00:16

În adresarea sa, Maia Sandu a făcut apel la statele Uniunii să susțină aspirațiile europene ale țării sale.

”Suntem conștienți că trebuie luate decizii politice la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, suntem conștienți de faptul că aceste decizii nu sunt simple, dar acordarea statutului de țară-candidată Republicii Moldova este decizia corectă. Locul nostru este în Uniunea Europeană”, a declarat Maia Sandu.

Pe de altă parte, europarlamentarii vor vota joi o rezoluție despre modul în care UE și statele membre pot contracara repercursiunile războiului din Ucraina și efectele sancțiunilor impuse Rusiei.

Tot joi, deputații europeni vor avea o dezbatere despre solidaritatea europeană și securitatea energetică, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia și ținând cont de consecințele opririi de către Rusia a aprovizionării cu gaz a Poloniei și Bulgariei. 

Totodată, Parlamentul va dezbate și va vota o rezoluție care analizează modalități de sprijinire a Ucrainei și a Curții Penale Internaționale în combaterea impunității pentru crimele de război.

Rezoluția se concentrează, de asemenea, asupra modului în care comunitatea internațională poate trata crimele pentru care Curtea Penală Internațională nu are competență și poate pune capăt impunității pentru aceste crime. 

×
Subiecte în articol: be EU Maia Sandu Parlamentul European
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close