Antena 3 CNN Be EU Comisia Europeană propune introducerea portofelului digital. Actele care se pot stoca electronic 

Comisia Europeană propune introducerea portofelului digital. Actele care se pot stoca electronic 

Comisia Europeană propune joi introducerea aşa-numitelor portofele digitale, care vor oferi acces la o gamă largă de servicii pentru cei 450 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene, informează Bloomberg. 

Comisia Europeană propune introducerea portofelului digital. Actele care se pot stoca electronic 
de Alexandra Dima    |    02 Iun 2021   •   15:06

Portofelul digital va funcționa ca un act de identitate electronic, pe care cetățenii UE pot stoca date personale şi documente oficiale, precum permise auto, reţete medicale şi diplome de studii.

"Conform noilor reguli, Portofele Digitale Europene vor fi disponibile pentru toţi", se arată într-o variantă preliminară a propunerii CE.
Mai multe state europene oferă deja forme digitale de acte de identitate, astfel că noua aplicaţie propusă de Executivul comunitar ar interacţiona cu sistemele existente şi ar oferi cetăţenilor UE dreptul la un serviciu care este recunoscut la nivelul întregului bloc comunitar. 

Cum va arăta portofelul digital (e-wallet

Noile portofele digitale vor fi sub forma unei aplicaţii pe telefon, cu ajutorul căreia cetăţenii UE vor putea să închirieze automobile în afara ţării lor de origine, să îşi dovedească vârsta, să solicite un împrumut, să deschidă un cont bancar, să depună o declaraţie fiscală şi chiar să se înscrie la o universitate! 
Comisia Europeană şi-a propus să livreze un instrumentar tehnic care să poată fi folosit la introducerea portofelelor digitale până în luna octombrie 2022.

Portofelul digital (e-wallet) nu va fi obligatoriu, susţine Bloomberg.

Alături de certificatele de călătorie, introducerea portofelului electronic este un nou pas în consolidarea planului de digitalizare a Europei şi accelerare a procesului de integrare europeană. 

×
Subiecte în articol: portofel digital e-wallet
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close