Antena 3 CNN Be EU Primul an de implementare a schemelor ECO, prin care fermierii iau bani europeni

Primul an de implementare a schemelor ECO, prin care fermierii iau bani europeni

Schemele bonus pe hectar au început să intre în conturile fermierilor, din bani europeni, prin programul eco-schemelor, a explicat comisarul pentru agricultură Janusz Wojciechowski sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

Primul an de implementare a schemelor ECO, prin care fermierii iau bani europeni
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    23 Dec 2023   •   11:51

"Anul acesta e primul an de implementare a noii politici agricole comune, a noului sistem ECO Schemes.

De exemplu, la ECO Schemes, fermierii sunt foarte interesați să participe în acest sistem.

Ceea ce este foarte important este, şi aceasta este şi abordarea mea, e sistemul de stimulare a fermierilor, nu de a-i forţa sau de a-i obliga, de a le cere mai mult decât acum.

Avem nevoie de o agricultură care să fie mai prietenoasă cu mediul şi cu clima.

Trebuie să facem mai mult pentru standardele de bunăstare a animalelor, de exemplu, pentru agricultura care poluează, pentru gestionarea apelor.

Toate acestea sunt foarte importante pentru rezilienţa pe termen lung a agriculturii, dar trebuie să sprijinim fermierii, avem nevoie de mai mult sprijin pentru agricultori.

Asta este ceea ce susţin eu în calitate de comisar pentru agricultură, pentru că trebuie să consolidăm viitorul buget pentru agricultură.

În primul rând, avem nevoite de buget pentru sprijin în situaţii de criză, pentru a sprijini fermierii în situaţii de criză", a spus comisarul pentru agricultură Janusz Wojciechowski, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close