Antena 3 CNN Be EU Protecția consumatorilor și sănătatea publică în Uniunea Europeană. Măsurile adoptate vizează sănătatea, siguranța și interesele economice și juridice

Protecția consumatorilor și sănătatea publică în Uniunea Europeană. Măsurile adoptate vizează sănătatea, siguranța și interesele economice și juridice

Europa își intensifică eforturile pentru a asigura protecția tuturor consumatorilor săi, indiferent de locația sau activitățile lor în interiorul Uniunii Europene. Măsurile adoptate vizează sănătatea, siguranța și interesele economice și juridice ale consumatorilor europeni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Feb 2024   •   23:45

Politica în domeniul sănătății publice a început recent să ocupe un loc central în procesul de elaborare a politicilor Uniunii, în contextul pandemiei de COVID, al faptului că Parlamentul European a făcut din cancer unul dintre domeniile sale prioritare de acțiune și al eforturilor în direcția unei Uniuni Europene a Sănătății mai puternice.

Mare atenție tot ceea ce înseamnă politica Uniunii Europene în domeniul sănătății urmărește, de fapt, câteva lucruri: protejarea și îmbunătățirea sănătății cetățenilor Uniunii Europene, sprijinirea modernizării și digitalizării sistemelor și infrastructurii de sănătate, îmbunătățirea rezilienței sistemelor de sănătate din Europa, pregătirea statelor Uniunii pentru a preveni și a aborda mai bine viitoarele pandemii.

Sunt câteva realizări importante în domeniul sănătății în cadrul Uniunii Europene: Sănătatea în toate politicile, prevenirea bolilor și promovarea sănătății prin inițiativele împotriva cancerului, de exemplu, a bolilor transmisibile și netransmisibile, vaccinarea și combaterea rezistenței la antimicrobiene. Sunt schimbări societale. Tranziția demografică, medicamentele, e-sănătatea, evaluarea tehnologiilor din domeniul sănătății sunt doar câteva exemple.

În zona medicamentelor s-au făcut câteva lucruri. În primul rând, trebuie să știți că un medicament este la nivelul Uniunii Europene orice substanță sau combinație de substanțe folosită pentru tratamentul sau prevenirea bolilor la oameni.

Iar Comisia și-a prezentat foarte recent pachetul farmaceutic. S-a întâmplat în aprilie 2023. Acest pachet are scopul de a face medicamentele disponibile pe scară mai largă, mai accesibile și mai abordabile ca preț.

La 13 iunie 2023, un alt exemplu, Consiliul a aprobat recomandarea de amplificare a acțiunilor Uniunii Europene împotriva rezistenței la antimicrobiene prin abordarea o singură sănătate.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close