Antena 3 CNN Be EU Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch: "Ultimele 12 luni au fost destul de complicate"

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch: "Ultimele 12 luni au fost destul de complicate"

Ultimul an de zile a fost unul complicat inclusiv în plan extern din cauza pandemiei de coronavirus, iar Parlamentul European a început acum o nouă sesiune de lucru, a spus purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch: "Ultimele 12 luni au fost destul de complicate"
de Georgiana Adam    |    18 Sep 2021   •   11:50

"Rolul Parlamentului European este acela de control guvernul. Desigur, în Uniunea Europeană nu există guvern, dar avem Comisia Europeană care este un fel de guvern. 

De aceea, acest discurs despre starea Uniunii, care se ţine în septembrie, este foarte important, pentru că este momentul în care ce face preşedintele Comisiei este să ne spună care este analiza sa asupra a ceea ce s-a întâmplat în anul care a trecut", a spus purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

"Acum, asta este mai importantă decât oricând, pentru că ultimele 12 luni au fost destul de complicate din cauza COVID.

De asemenea, mai aflăm ce urmează să facă, ce priorităţi are Comisia şi Uniunea Europeană pentru lunile care vin, dacă vom rămâne la ce am decis în 2019 sau facem unele schimări, de exemplu, din cauza COVID", a adăugat Duch.

Green Deal, digitalizarea şi Europa socială sunt priorităţile majore ale noii sesiuni a Parlamentului European. 

Priorităţile PE în noua sesiune. Duch: "E prima plenară care seamănă cu cele de dinainte de COVID"

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Jaume Duch, a vorbit sâmbătă, în exclusivitate la emisiunea Be EU, de la Antena 3, despre modul în care acestea vor fi implementate în viitorul apropiat. 

Respectivele programe au fost gândite în urmă cu 2-3 ani, însă acum acestea trebuie adaptate la situaţia post-COVID, în care unele economii sunt mai fragile decât erau în anii anteriori. 

"Desigur, am vorbit despre starea Uniunii şi Afganistan, dar, desigur, mai sunt şi alte priorităţi", a spus Duch.

×
Subiecte în articol: be EU Jaume Duch
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close