Antena 3 CNN Be EU Reguli și recomandări pentru transportul cu avionul. Adina Vălean: Principala cerință e purtarea măștii

Reguli și recomandări pentru transportul cu avionul. Adina Vălean: Principala cerință e purtarea măștii

Adina Vălean, comisar european pe Transporturi, vine cu o serie de recomandări pentru transportul cu avionul, pentru momentul când vor fi reluate călătoriile.

Reguli și recomandări pentru transportul cu avionul. Adina Vălean: Principala cerință e purtarea măștii
de Claudia Simion    |    16 Mai 2020   •   09:54

Momentan nu se știe cum vor fi reluate zborurile, această decizie trebuie luată de fiecare stat în parte, în funcție de evoluția epidemiologică.

"Știu că întrebarea când se pot relua zborurile, când se pot relua călătoriile e pe buzele tuturor, e în mintea tuturor. Și mulți mă întreabă când dau drumul la avioane. Nu am un răspuns pentru ea fiindcă cei care trebuie să răspundă sunt autoritățile din fiecare stat membru. Dată fiind situația epidemiologică la nivelul fiecărui stat membru, trebuie să se ia decizii în consecință în discuții și coordonare cu alte state membre cu o situație epidemiologică similară. Ne-am gândit cum vom călători odată ce destinațiile sunt deschise", a explicat Adina Vălean.

Cerințe și recomandări pentru transportul cu avionul

"Principala cerință pe care o avem e purtarea măștii. Sigur, distanțarea fizică e recomandarea principală, dar ea nu se poate obține în toate situațiile, motiv pentru care recomandăm în primul rând purtarea măștii în mijloacele de transport. Chiar dacă nimeni nu poate garanta 100% că nu există vreun risc, dar măcar în raport cu ceilalți te poate proteja cumva", a spus Adina Vălean.

-sosirea la aeroport și mai devreme

-utilizarea electronică a tuturor formelor necesare unui zbor: de la cumpărarea biletelor până la check-in

-minimizarea contactului la predarea bagajelor, la securitate, control, îmbarcare, ridicarea bagajelor

-în avion se recomandă utilizarea măștii și a dezinfectanților pentru mâini,

-limitarea contactelor cu produsele vândute în avion

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Călătorii vor fi nevoiți să ajungă la aeroport cu mai mult de două ore înainte de îmbarcare

-Dacă vreți să mergeți la Aeroportul Otopeni, trebuie să știți că aeroportul este organizat astfel încât fluxurile de călători să fie bine gestionate pentru a păstra distanța între călători. Vom avea porțile de check-in deschise cu patru ore înainte de efectuarea zborurilor. Clar că e obligatoriu pentru călători să vină cu mai mult de două ore, cum era până acum obligatoriu să te prezinți la îmbarcare, pentru a putea realiza acele fluxuri și să putem proteja populația. Probabil mai devreme cu trei ore.

-Dacă zburați cu Tarom, spre exemplu, veți fi obligați să respectați anumite reguli și la îmbarcare și la debarcare. Compania își asumă anumite reguli pe care trebuie să le implementeze în ceea ce privește iginizarea, curățenia.

-Când vom zbura, acest lucru nu depinde doar de România. Noi trebuie să vedem care e situația în țara în care dorim să zburăm. Dacă vrem să zburăm în Spania, spre exemplu, și se află în zona roșie, e lesne de înțeles că dacă ajungi în zonă roșie sau dacă te întorci din zonă roșie intri în carantină.

Reguli și recomandări pentru transportul cu avionul. Adina Vălean: Principala cerință e purtarea măștii

 

×
Subiecte în articol: Adina Valean Lucian Bode coronavirus
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close