Antena 3 CNN Be EU Reprezentanți ai refugiaților care au părăsit Ucraina din cauza războiului au vorbit în Parlamentul European

Reprezentanți ai refugiaților care au părăsit Ucraina din cauza războiului au vorbit în Parlamentul European

Parlamentul European a avut săptămâna aceasta o nouă adunare plenară a conferinței dedicată propunerilor cetățenilor privind viitorul Europei.

Reprezentanți ai refugiaților care au părăsit Ucraina din cauza războiului au vorbit în Parlamentul European
Sursa foto: Antena 3
de Sabina Iosub    |    19 Mar 2022   •   15:30

Invadarea Ucrainei de către Putin și reacția Uniunii Europene la această situație au ocupat un loc important în dezbaterile tematice.

Au fost trecute în revistă cele 88 de recomandări formulate de grupurile de dezbatere ale cetățenilor europeni pe temele "Uniunea Europeană în lume/Migrație".

În cadrul dezbaterii pe tema "Uniunea Europeană în lume", au luat cuvântul reprezentanți ai refugiaților care au părăsit Ucraina din cauza războiului, dar și parlamentari din Rada Supremă a Ucrainei.

Reprezentanții instituțiilor europene au subliniat importanța adaptării la situația în care ne aflăm.

Iată ce a spus Guy Verhofstadt: "Este clar că viitorul va fi diferit de ceea ce ne-am fi putut imagina chiar și acum câteva săptămâni. Va fi deci necesar ca Europa să se schimbe, pentru a face față acestui viitor și noii ordini mondiale care se întrevede."

În perioada 25-26 martie, adunarea plenară a conferinței privind viitorul Europei va lucra la propunerile sale.

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close