Antena 3 CNN Be EU Rezoluție în Parlamentul European pentru bunăstarea animalelor

Rezoluție în Parlamentul European pentru bunăstarea animalelor

Rezoluție în Parlamentul European pentru bunăstarea animalelor
15 Feb 2019   •   10:48

Parlamentarii europeni au votat o rezoluție privind transportul animalelor, prin care se solicită o mai bună aplicare a normelor existente, sancțiuni și reducerea duratelor de călătorie.

Deputații europeni recomandă utilizarea tehnologiilor moderne, precum sistemele de localizare geografică, pentru urmărirea în timp real a călătoriilor. De asemenea, aceștia solicită statelor membre să efectueze mai multe controale la fața locului pentru a reduce numărul celor care încalcă normele. Nivelul inspecțiilor variază foarte mult în UE, de la zero la mai multe inspecții pe an. Rata încălcărilor variază de la 0% la 16,6%.

Totodată, Parlamentul solicită sancțiuni mai dure pentru a descuraja practicile rele, inclusiv sancțiuni pentru țările UE care nu aplică în mod corespunzător normele europene. Companiile care încalcă aceste norme se pot confrunta cu interdicții referitoare la utilizarea vehiculelor și navelor inadecvate, retragerea licențelor de transport și instruirea obligatorie a personalului privind bunăstarea animalelor.

Detalii pe această temă, de la Sabina Iosub, la ”Be EU”.

 

×
Subiecte în articol: be EU Sabina Iosub rezolutie transport animale
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close