Un salariu minim rezolvă inegalitățile între angajaţi. Eurodeputaţi: principiul "muncii ca cea mai bună soluție împotriva sărăciei" nu se aplică mereu

de Georgiana Adam    |    08 Feb 2021   •   16:10
Un salariu minim rezolvă inegalitățile între angajaţi. Eurodeputaţi: principiul "muncii ca cea mai bună soluție împotriva sărăciei" nu se aplică mereu Pixabay.com

Parlamentul European dezbate luni măsurile de combatere a inegalității angajaţilor și de abordare a problemei din ce în ce mai mari a sărăciei celor care au un loc de muncă.

Proiectul de text prevede că principiul "muncii ca cea mai bună soluție împotriva sărăciei" nu se aplică întotdeauna sectoarelor cu salarii mici sau celor cu locuri de muncă precare și atipice. 

"O directivă a UE privind salariile minime, care să garanteze salarii minime legale peste pragul sărăciei, ar putea contribui la reducerea inegalităților tot mai mari, atât în interiorul, cât și între statele membre.

Eurodeputații subliniază importanța protejării lucrătorilor din noua economie digitală, care adesea nu au aceleași drepturi sociale și de muncă ca și ceilalți lucrători", potrivit europarl.europa.eu.

De aceea, eurodeputaţii cer Comisiei să propună legi pentru a se asigura că angajații platformelor online beneficiază de protecție socială și se pot organiza în sindicate. 

De asemenea, eurodeputații subliniază necesitatea de a pune în aplicare cadrul legislativ al UE privind condițiile minime de muncă pentru toți lucrătorii, în special pentru lucrătorii atipici și pentru cei care lucrează în condiții precare.

Dezbaterea are loc astăzi, iar rezultatul votului va fi anunțat miercuri.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close