Antena 3 CNN Be EU Sărăcia şi excluziunea socială, dezbătute în comisiile de specialitate ale Parlamentului European

Sărăcia şi excluziunea socială, dezbătute în comisiile de specialitate ale Parlamentului European

Parlamentul European lucrează săptămâna aceasta, la Bruxelles, în comisiile de specialitate. Comisia de Muncă și Afaceri Sociale a dezbatut o problemă extrem de actuală și dificil de rezolvat - cea a sărăciei și excluziunii sociale.

Sărăcia şi excluziunea socială, dezbătute în comisiile de specialitate ale Parlamentului European
Sursa foto: Getty Images | Spencer Platt / Staff
de Sabina Iosub    |    28 Oct 2021   •   14:05

Un studiu a fost prezentat în fața membrilor comisiei care să ajute la această luptă, inclusiv prin schemele de venit minim.

Comisia de cultură și educație a abordat în ședința din această săptămână rolul educației, culturii, media și sportului în lupta împotriva rasismului.

Comisia Economică și de Afaceri Monetare a avut o audiere publică pe tema consecințelor pandemiei asupra femeilor și despre cum recuperarea poate fi construită astfel încât să protejeze femeile și să promoveze egalitatea de gen.

Comisia de Dezvoltare a analizat în ședința din aceasta saptamana felul în care sunt persecutate minoritățile în baza credinței sau religiei.

Totodată europarlamentarii din această comisie au discutat și despre felul în care poate fi rezolvată problema foametei și a malnutriției în țările în curs de dezvoltare.

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close