Antena 3 CNN Be EU Strategia "de la fermă la consumator", bazată pe informarea și protejarea consumatorilor din Uniunea Europeană

Strategia "de la fermă la consumator", bazată pe informarea și protejarea consumatorilor din Uniunea Europeană

Strategia "de la fermă la consumator" sau "from farm to fork" nu este o lege, dar va sta la baza a 27 de acte legislative care vor fi adoptate de Uniunea Europeană în anii următori.

Strategia "de la fermă la consumator", bazată pe informarea și protejarea consumatorilor din Uniunea Europeană
Sursa foto: Pexels
de Maria Zărnescu    |    24 Apr 2021   •   10:11

Strategia "de la fermă la consumator" sau "de la fermă în furculiță" urmează să fie bazată pe protejarea consumatorilor și informarea acestora cu privire la produsele pe care aleg să le folosească.

"În esență, strategia "de la fermă la consumator" presupune să încercăm să reglementăm sau să determinăm principiile pentru producția de alimente de la un nivel de bază, precum direct de la fermă, până la consum și la modul în care consumatorii consumă produsele și mai ales să încercăm să îi protejăm pe aceștia cât mai mult, oferindu-le toate informațiile necesare", a explicat Tomislav Sokol, PPE, Croația, la Be EU.

"Ne trebuie reguli clare legate de producție, de priorități, precum principiile ecologiste și tranziția către acestea, dar este important și să le impunem consumatorilor niște alegeri, ci să le oferim toate informațiile necesare despre alimentele pe care le consumă și să îi lăsăm să își ia singuri deciziile", a mai adăugat el.

Pe de altă parte, Hermann Tertsch, ECR, Spania, are o altă părere cu privire la strategie "de la fermă în furculiță" și susține că înainte ca aceste aspecte să fie reglementate, este mai important ca sectorul agriculturii să fie pregătit pentru astfel de schimbări.

"Privim cu scepticism strategia "de la fermă la consumator", pentru că implementarea Green Deal presupune o intervenție uriașă în toate aspectele legate de producție, de lanțul de distribuție și de consum. (...) Vorbim foarte mult despre consumatori, dar suntem foarte îngrijorați dacă acestă strategie nu ar pune mai multă presiune pe spatele fermierilor.

Avem nevoie de o agricultură viabilă, pentru a avea o adevărată strategie "de la ferma în furculiță". Pentru o astfel de strategie avem nevoie de fermieri, avem nevoie de o agricultură europeană reală, care să fie și economic viabilă", este de părere Hermann Tertsch, ECR, Spania.

×
Subiecte în articol: be EU agricultura legi
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close