Antena 3 CNN Be EU Thierry Breton, comisar european: "Rata mică de vaccinare pune presiune pe sistemul medical"

Thierry Breton, comisar european: "Rata mică de vaccinare pune presiune pe sistemul medical"

Thierry Breton, comisar european pentru Piața Internă, a transmis joi un mesaj foarte clar. "Politicienii trebuie să aibă curaj să ia măsuri dure", a transmis comisarul european.

Thierry Breton, comisar european: "Rata mică de vaccinare pune presiune pe sistemul medical"
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Georgiana Adam    |    18 Noi 2021   •   12:52

Se caută soluții pentru ca rata de vaccinare să crească, astfel încât numărul cazurilor să nu crească în continuare, în condițiile în care există studii foarte clare, că o persoană vaccinată se îmbolnăvește de COVID, nu va face forme grave și nu va ajunge la ATI.

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a avut joi o întrevedere la sediul Ministerului Sănătății cu Thierry Breton, comisarul european pentru Piață Internă.

Cei doi oficiali au discutat despre situația epidemiologică la nivel național și despre stadiul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.

"Vaccinul şi certificatul digital sunt extrem de importante în Europa. Prioritatea numărul 1 în Europa este să vaccinăm cetăţenii, să ajungem la o vaccinare 75% la nivelul Uniunii Europene, pentru că ştim că aşa vom putea face faţă noului val, în cele mai dificile situaţii.

Desigur, în ţări precum România şi altele, este momentul să ne trezim şi să folosim acest instrument al vaccinării.

De asemenea, suntem principala sursă de export a vaccinului pentru mai bine de 150 de ţări din lume, care depind de noi pentru a reuşi să combată această pandemie. Europa este un loc al solidarităţii, al unităţii. Acesta este scopul nostru, acestea sunt valorile noastre, de aceea suntem cu toţii împreună în această luptă, dar desigur suntem în mijlocul bătăliei împotriva virusului.

Dacă mă uit la modul în care sunt anticipate acţiunile Europei, dacă nu acţionăm eficient, Organizaţia Mondială a Sănătăţii trage semnale de alarme, prin care spun că în următoarele luni, poate chiar prin februarie, să avem câteva mii de morţi dacă nu facem ceva urgent împreună, pentru ca toată Europa să ia măsuri eficiente.

Nimeni nu poate spune în acest moment că nu am ştiut ce avem de făcut, pentru că ştim, şi de aceea, m-am hotărât să vin şi să fiu alături de dumneavoastră, să ajut membrii comitetului din România pentru a lua deciziile potrivite (...) Este nevoie de curaj politic pentru a lua măsuri potrivite", a declarat comisarul european.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close