Antena 3 CNN Be EU Tudorel Toader și Carmen Dan, audiați la Bruxelles. Ministrul Justiției: Nu ne vom abate de la respectul faţă de statul de drept

Tudorel Toader și Carmen Dan, audiați la Bruxelles. Ministrul Justiției: Nu ne vom abate de la respectul faţă de statul de drept

Tudorel Toader și Carmen Dan, audiați la Bruxelles. Ministrul Justiției: Nu ne vom abate de la respectul faţă de statul de drept
23 Ian 2019   •   11:33

Tudorel Toader și Carmen Dan sunt audiați în Comisia LIBE de la Bruxelles.

Cei doi au ajuns de dimineață la Comisia LIBE. Discuțiile în care vor fi implicați miniștrii vor dura două ore, unde Toader și Dan vor expune în fața Comisiei prioritățile României pentru ceea ce înseamnă Președinția la Consiliul Uniunii Europene.

E o perioadă importantă aceasta în care miniștrii sunt prezenți în Parlamentul European pentru a discuta aceste dosare având în vedere că la nivelul Uniunii, decizia se ia în trio: pe de o parte Comisia Europeană, pe de o parte Parlamentul European și pe de o parte Consiliul Uniunii Europene.

Principalele declaraţii ale lui Tudorel Toader:

Ne dorim să sporim încrederea cetăţenilor în actul de justiţie, în proiectul şi viitorul UE. 

Urmează o perioadă cu provocări. Împreună sunt convins că le vom depăşi, că ne vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus. 

Dorim o preşedinţie eficientă, bazată pe strânsă colaborare, orientată spre rezultate. 

Nu ne vom abate de la principiile generale directorare – respectul faţă de valorile comune, faţă de drepturile şi libertăţile fundamentale, faţă de statul de drept. 

Parchetul european – nevoia înfiinţării e atât de evidentă încât nu sunt necesare argumente suplimentare. În termenul imediat următor, va fi demsemnat procurorul-şef european. Până în 31 martie trebuie să trimitem propunerile pentru procurorii europeni, România operaţionalizează procedura internă. Până în noiembrie trebuie operaţionalizat acest parchet. 

România va susţine cu toată convingerea extinderea competenţelor Parchetului European spre terorism într-o primă etapă. Dacă abordăm terorismul, în mod necesar vom aborda şi spălarea de bani, şi altele, şi altele, într-un timp scurt.

×
Subiecte în articol: carmen dan Bruxelles audieri
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close