Antena 3 Be EU UE va oferi un nou ajutor militar de 500 de milioane de euro Ucrainei

UE va oferi un nou ajutor militar de 500 de milioane de euro Ucrainei

de Cerasela Stafie    |    13 Mai 2022   •   11:20
UE va oferi un nou ajutor militar de 500 de milioane de euro Ucrainei
Sursa foto: Hepta / DPA Images

Șeful UE pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat vineri că blocul va oferi Ucrainei un alt sprijin militar în valoare de 500 de milioane de euro și că este încrezător că se va ajunge la un acord în zilele următoare pentru a conveni asupra unui embargo asupra petrolului rusesc.

Adresându-se reporterilor, în cadrul reuniunii miniștrilor de externe G7 din nordul Germaniei, Borrell a spus că sprijinul militar va fi pentru arme grele precum tancuri și artilerie și va duce ajutorul total blocului la aproximativ 2 miliarde de euro.

"Un nou impuls pentru sprijinul militar. (Va fi) mai multă presiune asupra Rusiei cu sancțiuni economice și continuarea izolării internaționale a Rusiei și contracararea dezinformării", a spus el.

Borrell a spus că este, de asemenea, optimist că un embargo al Uniunii Europene asupra petrolului rus ar putea fi, de asemenea, convenit în zilele următoare.

"Sunt sigur că vom avea un acord. Avem nevoie de el și îl vom avea. Trebuie să scăpăm de dependența de petrol din Rusia", a spus el, scrie Reuters.

”Dacă nu există un acord la nivelul ambasadorilor, atunci luni, când miniștrii se adună trebuie să dea impulsul politic”.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close