Antena 3 CNN Be EU UE organizează un summit cu prezență fizică. Joe Biden, prezent la Bruxelles în iunie

UE organizează un summit cu prezență fizică. Joe Biden, prezent la Bruxelles în iunie

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare vor fi convocaţi la un summit cu prezenţă fizică. Organizat la Bruxelles pe 25 mai, vor fi abordate teme precum pandemiea, schimbările climatice şi relaţiile cu Rusia, iar, în iunie, este programată o reuniune UE-SUA.

UE organizează un summit cu prezență fizică. Joe Biden, prezent la Bruxelles în iunie
Sursa foto: Pixabay
de Maria Zărnescu    |    23 Apr 2021   •   19:56

"Preşedintele Consiliului European va convoca pe 25 mai un summit cu prezență fizică, la Bruxelles, pe tema Covid-19, a modificărilor climatice şi Rusiei", a declarat, vineri după-amiază, Barend Leyts, purtătorul de cuvânt al lui Charles Michel, preşedintele Consiliului European, potrivti Mediafax.

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, vor avea o întrevedere cu preşedintele Statelor Unite, în iunie, la Bruxelles.

"Am plăcerea de a anunţa împreună cu Ursula von der Leyen un summit UE-SUA cu preşedintele american, Joe Biden, în cursul vizitei sale la Bruxelles, în iunie. Pentru reconstruirea unei alianţe puternice UE-SUA şi unificarea forţelor în combaterea Covid-19, în problema schimbărilor climatice, în domeniul securităţii şi în multilateralism", a declarat Charles Michel, prin Twitter.

"Alături de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, voi fi avea bucuria de a-l întâmpina pe preşedintele Biden la Bruxelles, în cursul vizitei sale în Europa în iunie 2021. Avem multe de făcut împreună, de la schimbările climatice la situaţia medicală, de la comerţ şi multilateralism la provocări geopolitice", a afirmat Ursula von der Leyen, prin Twitter.

×
Subiecte în articol: Joe Biden summit Bruxelles
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close