Antena 3 CNN Be EU UE propune o valabilitate de nouă luni pentru certificatele verzi, la călătoriile în blocul comunitar

UE propune o valabilitate de nouă luni pentru certificatele verzi, la călătoriile în blocul comunitar

Uniunea Europeană va recomanda un termen limită de nouă luni pentru valabilitatea certificatelor de vaccinare COVID-19, în cazul călătoriilor în blocul comunitar și va propune prioritate persoanelor vaccinate.

UE propune o valabilitate de nouă luni pentru certificatele verzi, la călătoriile în blocul comunitar
Sursa foto: Antena 3
de Georgiana Adam    |    25 Noi 2021   •   12:42

Comisia Europeană va propune ca statele membre să primească toți călătorii vaccinaţii cu serurile aprobate de OMS, potrivit bloomberg.com.

De asemenea, Comisia Europeană cere țărilor să se redeschidă pentru turişti începând cu 10 ianuarie 2022, pentru toți cei care au folosit vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății.

Noile măsuri privind valabilitatea vaccinurilor anti-COVID induc ideea că va fi nevoie de rapeluri după perioada de nouă luni.

Propunerile, care acoperă călătoriile din afara UE, urmează să fie anunțate în cursul zilei de joi. 

Doar cei vaccinați sau vindecați de COVID vor putea merge în UE

Guvernele UE fac eforturi ca blocul comunitar să uniformizeze diferențele de reguli dintre ţările membre pentru a proteja, în acest mod, călătorii, după ce guvernele au folosit abordări diferite cu privire la durata de valabilitate a vaccinurilor.

Țările din UE fac eforturi pentru a contracara cel de-al patrulea val al pandemiei cu diferite grade de restricții, pe fondul ratelor de vaccinare inegale. 

Pe măsură ce numărul cazurilor COVID continuă să crească în toată Europa, executivul UE vrea să renunţe, din 1 martie, la lista albă de ţări din care toți călătorii sunt autorizați să vină, indiferent de statutul de vaccinare.

Regulile revizuite ar permite, de asemenea, călătoria în UE a copiilor cu vârsta între 6 și 17 ani cărora le-a fost efectuat un test PCR negativ înainte de plecare, chiar dacă nu sunt vaccinați. 

Țările UE ar putea solicita teste suplimentare după sosire, carantină sau autoizolare. 

Propunerile vor ajunge acum statelor membre pentru aprobare.
 

×
Subiecte în articol: certificat verde vaccin COVID-19
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close