Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană a avut un an de foc. Jaume Duch: "A fost o perioadă riscantă, dar UE a avut succes"

Uniunea Europeană a avut un an de foc. Jaume Duch: "A fost o perioadă riscantă, dar UE a avut succes"

Uniunea Europeană a avut un an de foc, dar a reuşit să rămână puternică în faţa celor mai mari provocări, susţine purtătorul de cuvânt al PE, în exclusivitate la Antena 3 CNN.

Uniunea Europeană a avut un an de foc. Jaume Duch: "A fost o perioadă riscantă, dar UE a avut succes"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2023   •   11:26

Modul în care au fost gestionate crizele în spaţiul european va însemna foarte mult în alegerile europarlamentare ce vor avea loc anul viitor, dar şi în creşterea gradului de încredere al oamenilor în funcţionarea instituţiilor.

"Desigur, trebuie să vedem ce se va întâmpla în următorul an şi jumătate, dar, dacă alegerile ar fi săptămâna viitoare, aş spune că Uniunea Europeană a ajuns la aceste alegeri mai puternică decât acum cinci ani.

Asta pentru că, în acest mandat, am reuşit să demonstrăm unitate în faţa Marii Britanii, în timpul negocierilor legate de Brexit. A fost o perioadă riscantă, dar UE a avut succes (...). 

Citeşte şiBani pentru a ajuta populaţia să-şi plătească facturile la energie: 40 miliarde euro pentru oameni şi firmele mici

Există unitate şi în legătură cu Ucraina, în apărarea, protejarea şi ajutorul dat lor în acest război provocat de Rusia. Mulţi au crezut că Rusia va reuşi să rupă Uniunea Europeană, să distrugă unanimitatea, dar, până acum nu a reuşit.

Eu cred că le putem demonstra cetăţenilor adevărata valoare a Uniunii Europene şi acest lucru va fi foarte important în a-i convinge de necesitatea de a merge să voteze la următoarele alegeri europene", a spus Jaume Duch, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: be EU Jaume Duch
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close