Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană ajută Italia, Grecia, Albania și Macedona de Nord în lupta cu incendiile devastatoare

Uniunea Europeană ajută Italia, Grecia, Albania și Macedona de Nord în lupta cu incendiile devastatoare

În urma incendiilor de vegetație care continuă să afecteze mai multe regiuni în zona Mării Mediterane și a Balcanilor de Vest, Comisia Europeană mobilizează ajutoare necesare statelor în lupta pentru limitarea răspândirii focurilor, pentru salvarea de vieți omenești și mijloace de trai.

Uniunea Europeană ajută Italia, Grecia, Albania și Macedona de Nord în lupta cu incendiile devastatoare
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Aug 2021   •   14:26

Două avioane tip Canadair au fost trimise, miercuri, din Franța, în zonele afectate din Italia, pentru a începe operațiunile anti-incendii în aceeași zi.

Alte două avioane din Cipru, echipate pentru stingerea incendiilor, ajută autoritățile din Grecia, fiind trimisă și o echipă de pompieri în sprijinul operațiunilor la sol.

Cehia și Olanda vor trimite două elicoptere în Albania iar Slovenia mobilizează o echipă de 45 de pompieri în Macedonia de Nord.

Toate aceste acțiuni de sprijin sunt mobilizate prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene iar Comisia cofinanțează cel puțin 75% din cheltuielile de transport.

Măsurile anunțate miercuri se adaugă operațiunilor de stingere a incendiilor coordonate de EU, în desfășurare în Turcia, precum și în Sardinia, Italia, la sfârșitul lunii iulie.

Centrul permanent al UE pentru Coordonarea Acțiunilor în Caz de Urgență se află în contact permanent cu autoritățile de protecție civilă din țările afectate, pentru a monitoriza îndeaproape situația și pentru a direcționa asistența din partea Uniunii Europene.

"Lucrăm în permanență pentru a trimite ajutor, pe măsură ce focurile se răspândesc în Europa. Mulțumesc autorităților din Cipru, Cehia, Franța, Slovenia și Olanda pentru desfășurarea rapidă a avioanelor, elicopterele și a echipei de pompieri în sprijinul țărilor masiv afectate focurile de vegetație.

În prezent, în timp ce mai multe state din zona Mediteranei înfruntă flăcările, Protecția Civilă din Uniunea Europeană se asigură că mijloacele existente de combatere a incendiilor sunt utilizate la capacitate maximă. Este un excelent exemplu de solidaritate în Uniunea Europeană în vremuri dificile", a declarat comisarul european pentru Managementul Situațiilor de Criză, Janez Lenarcic.

×
Subiecte în articol: incendii be EU
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close