Antena 3 CNN Be EU Uniunea Europeană anunţă triplarea ajutorului umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza: ''Valoarea totală va depăşi 75 de milioane de euro''

Uniunea Europeană anunţă triplarea ajutorului umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza: ''Valoarea totală va depăşi 75 de milioane de euro''

Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, a anunţat sâmbătă triplarea ajutorului umanitar, pentru populaţia din Fâşia Gaza.

Uniunea Europeană anunţă triplarea ajutorului umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza: ''Valoarea totală va depăşi 75 de milioane de euro''
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2023   •   21:38

''Comisia Europeană va creşte imediat cu 50 de milioane de euro pachetul actual de ajutor umanitar prevăzut pentru Gaza. Valoarea totală va depăşi astfel 75 de milioane de euro'', a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene după o discuţie cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, transmite AFP, citat de Agerpress. 

Bilanțul victimelor după atacul sângeros lansat în 7 octombrie de mişcarea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului a ajuns la 1.300 de israelieni morţi, în cea mai mare parte civili, şi 3.200 de răniţi, în timp ce 120 de civili au fost luați ostatici şi duşi în Fâşia Gaza. În rândul palestinienilor s-au înregistrat până acum 2.215 de decese.

Luni, Israelul a impus un ''asediu total'' asupra Fâşiei Gaza, acolo unde alimentarea cu apă, electricitate şi alimente a fost sistată. În aceste momente armata israeliană pregătește o operațiune terestră contra teroriștilor Hamas, ordonând populaţiei civile palestiniene să se îndrepte către sudul enclavei. 300.000 de militari așteaptă ordinul de invazie terestră.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului: "Oamenii trebuie să înțeleagă asta şi să plece de acolo"

"Facem apel la populaţia din interiorul Fâşiei Gaza să plece spre sud. Sunt două drumuri care fac legătura între nord şi sud pe care nu le vom ataca. Oamenii pot pleca şi pot elibera acele zone unde Hamas îşi are cartierul general în oraşul Gaza, care este un fel de capitală a Fâşiei Gaza.

Aşadar vrem să ne asigurăm că niciun civil nu va fi rănit în orice operațiune viitoare, de aceea le cerem să plece spre sud în direcția Gafak, care se află la granița cu Egiptul. Acela este cel mai sigur loc", a spus la Antena 3 CNN, purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), Arye Shalicar. 

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close