Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen s-a vaccinat anti-COVID: "Mă bucur foarte mult. Am făcut prima doză"

Ursula von der Leyen s-a vaccinat anti-COVID: "Mă bucur foarte mult. Am făcut prima doză"

Președintele Comisiei Europene s-a vaccinat anti-COVID. Ursula von der Leyen a făcut prima doză din schema de imunizare împotriva SARS-CoV-2.

Ursula von der Leyen s-a vaccinat anti-COVID: "Mă bucur foarte mult. Am făcut prima doză"
Sursa foto: Twitter / Ursula von der Leyen
de Maria Zărnescu    |    15 Apr 2021   •   18:13

Președintele Comisiei Europene a anunțat că s-a imunizat după ce a fost depășit pragul de 100 de milioane de vaccinări în Uniunea Europeană.

Ursula von der Leyen a dat vestea pe contul său de Twitter. Președintele Comisiei Europene nu a precizat ce tip de ser a ales pentru imunizare, iar la vaccinare a purtat o masca cu steagul Uniunii Europene.

"După ce am depășit 100 de milioane de vaccinări în UE, mă bucur foarte mult că am făcut, astăzi, prima doză de vaccin împotriva #COVID19. Vaccinările vor crește în continuare, deoarece livrările se accelerează în UE.

Cu cât vaccinăm mai repede, cu atât mai repede putem controla pandemia", a scris ea pe Twitter.

Pfizer va livra mai devreme 50 de milioane de doze de vaccin

În cursul zilei de miercuri, președintele Comisiei Europene a anunțat că Pfizer va aduce în UE, mai devreme, 50 de doze de vaccin anti-COVID.

"Mai mult de un sfert dintre persoanele vaccinate sunt vaccinate cu a doua doză. Avem mai mult de 27 de milioane de europeni care au fost vaccinați complet, iar aceasta este o veste bună.

Așa cum am văzut, după anunțul celor de la Johnson & Johnson de ieri, există, în acest moment, foarte mulți factori care pot face ca livrarea acestor vaccinuri să sufere întârzieri. De aceea trebuie să ne adaptăm și să acționăm cu iuțime. Facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a accelera campania de vaccinare în Uniunea europeană, prin creșterea cantității de vaccinuri care va fi distribuita în UE, în următoarele săptămâni.

Sunt fericită să anunț că am ajuns la o înțelegere cu cei de la Pfizer pentru a reuși să mărim ritmul de distribuite a vaccinurilor. Numeroase doze de vaccin vor ajunge în semestrul doi, începând cu luna aprilie. Din aceste 50 de milioane de doze care ar fi trebuit inițial să ajungă în cel de-al patrulea semestru al anului 2021, vor ajunge în cel de-al doilea semestru", a anunțat Ursula von der Leyen.

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen vaccinare
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close