Antena 3 CNN Be EU Victor Negrescu: "Ne aşteptăm la cinci milioane de refugiaţi din Ucraina, în toată Europa"

Victor Negrescu: "Ne aşteptăm la cinci milioane de refugiaţi din Ucraina, în toată Europa"

Europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu a spus, sâmbătă, la Antena 3, că apreciază că numărul refugiaţilor din Ucraina se va ridica la circa cinci milioane, în toată Europa.

Victor Negrescu: "Ne aşteptăm la cinci milioane de refugiaţi din Ucraina, în toată Europa"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Mar 2022   •   10:24

"Avem un milion de refugiaţi din Ucraina până în prezent, în toată Europa ne aşteptăm la cinci milioane şi trebuie să găsim mijloacele pentru a gestiona această situaţie.

Ne trebuie un plan pe termen mediu şi lung, dar avem nevoie şi de resurse europene.

Am propus o suplimentare a resurselor pentru fondul dedicat migranţilor", a spus europarlamentarul Victor Negrescu, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Trei ţări care sunt în relaţii extrem de dure cu Rusia au cerut săptămâna aceasta aderarea la Uniunea Europeană. Ucraina, care acum este invadată de Rusia, a fost prima dintre ele. 

Liderii ţării au văzut în asta un posibil colac de salvare. Au urmat Republica Moldova şi Georgia, două state care încă au conflicte pe teritoriul lor din cauza politicilor de la Moscova. 

Moldova trebuie să rezolve problema Transnistriei, iar Georgia problema Abhazia şi Oseţia de Sud.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut Uniunii Europene să permită aderarea Ucrainei sub o procedură specială, deoarece se apără de invazia forțelor ruse.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close