Antena 3 CNN Be EU Victor Negrescu, desemnat negociator-șef al bugetului UE pentru anul 2025. Promisiunile europarlamentarului pentru România

Victor Negrescu, desemnat negociator-șef al bugetului UE pentru anul 2025. Promisiunile europarlamentarului pentru România

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a fost desemnat negociatorul-şef al bugetului Uniunii Europene pentru anul 2025.

Victor Negrescu, desemnat negociator-șef al bugetului UE pentru anul 2025. Promisiunile europarlamentarului pentru România
Sursa foto: Facebook I Victor Negrescu
de Ştefan Petrică    |    25 Ian 2024   •   16:26

Prioritățile Parlamentului European prezentate de eurodeputatul Victor Negrescu se focalizează pe fonduri suplimentare pentru îmbunătăţirea nivelului de trai şi dezvoltarea agriculturii.

"Negociatorul-şef al Parlamentului European pentru bugetul de anul viitor al Uniunii Europene, eurodeputatul Victor Negrescu, a prezentat în Comisia pentru Bugete direcţiile de acţiune ale legislativului european ca autoritate competentă în domeniul bugetar", se arată în comunicatul PSD.

Potrivit sursei citate, Negrescu a menţionat că prioritatea sa este ca fondurile alocate statelor membre să nu scadă, "mai exact să protejăm resursele alocate deja României", în contextul în care se renegociază bugetul european pe termen lung.

Prioritățile europarlamentarului pentru România

Citește șiParlamentul European, discuții cu comisiile de specialitate. Ce pregătesc liderii de la Bruxelles

"În contextul dificil actual, Uniunea Europeană are nevoie de un buget care se focalizează pe oameni, care este echitabil şi incluziv.

Este nevoie, mai mult ca niciodată, ca Parlamentul European să fie unit şi să acordăm prioritate la ce contează cu adevărat pentru cetăţeni. Resursele sunt limitate, dar trebuie să fim pragmatici şi creativi în acelaşi timp pentru a concepe un buget anual robust, flexibil şi rezistent, care este vizibil şi tangibil pentru cetăţenii UE.

Prioritatea mea este ca fondurile alocate statelor membre să nu scadă, mai exact să protejăm resursele alocate deja României, în contextul în care se renegociază bugetul european pe termen lung.

Totodată, am solicitat suplimentarea fondurilor pentru agricultură şi mediul rural, acţiuni suplimentare pentru educaţie şi sănătate, dezvoltarea programelor pentru seniori, lucrătorii din diaspora şi pentru tineri precum şi pentru susţinerea antreprenorilor şi IMM-urilor europene", a susţinut la Bruxelles, în Comisia pentru Bugete, eurodeputatul social-democrat.

Negrescu a solicitat colegilor din Parlamentul European să facă tot ce este posibil pentru ca fermierii europeni să nu mai fie nevoiţi să protesteze în stradă pentru un trai decent.

"În acelaşi timp, vreau să mă asigur că bugetul UE pentru anul 2025 va include resursele necesare pentru a susţine aderarea completă a României la spaţiul Schengen şi că cele aproape 40 de miliarde de euro neutilizate din perioada de finanţare 2014-2020 să fie redistribuite statelor membre, inclusiv României, care au o rată de absorbţie ridicată", a mai spus acesta.

Victor Negrescu are mandat să coordoneze negocierile legislativului european privind bugetul european cu celelalte instituţii europene, Consiliul UE şi Comisia Europeană.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close