Antena 3 CNN Best Bet cu Mircea Badea Duelul managerilor nemți din finala Cupei Angliei

Duelul managerilor nemți din finala Cupei Angliei

Jurgen Klopp conduce la întâlnirile directe cu Tomas Tuchel cu 10-4. Chelsea a câștigat ultima FA Cup contra celor de la Liverpool acum 10 ani.

Duelul managerilor nemți din finala Cupei Angliei
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mai 2022   •   10:00

CHELSEA-LIVERPOOL (sâmbătă, ora 18:45)

La 150 de ani de la prima finală a FA Cup, Liverpool și Chelsea se întorc pe stadionul Wembley pentru o revanșă cu o miză uriașă. Este doar a doua oară când aceleași echipe au jucat ambele finale ale Angliei într-un singur sezon. Liverpool, câștigătorii Cupei EFL, pot face dubla și i-ar egala astfel pe cei de la Chelsea la numărul de Cupe ale Anglei: 8. Ultima întâlnire în FC Cup între cele două rivale a avut loc în urmă cu un deceniu, ”albaștrii” câștigând atunci cu 2-1.

Elevii lui Jürgen Klopp rămână neînvinși în competițiile interne în acest an (21 victorii, 4 reprize), Liverpool bifând 15 partide fără gol primit. Această finală are, de asemenea, un grad mare de importanță pentru Klopp, deoarece FA Cup este singura ”piesă” care lipsește dintre realizările sale pe scaunul echipei de pe Anfield.

De partea cealaltă, a patra finală a managerului Tomas Tuchel la club îl găsește pe acesta în ipostaza de a obține doar a cincea victorie dintr-un total de 19 meciuri împotriva compatriotului Klopp (5 egaluri, 10 înfrângeri). Cine va câștiga trofeul, va fi primul manager german care ridică trofeul. Chelsea speră să nu piardă al treilea trofeu consecutiv după cele din 2020 și 2021.

Chelsea are 8 trofee FA Cup în vitrină, ultimul cucerit în 2018. Liverpool are cu unul mai puțin, dar au trecut 16 ani de la cel din urmă triumf.

Treisprezece din ultimele 15 finale ale Cupei FA s-au terminat la o diefernță de un singur gol, ceea ce reprezintă 87% din întâlniri.

PREDICȚIE MIRCEA BADEA

Ambele echipe marchează, e ceva realizabil. În principiu ar trebui să bată Liverpool, dar au și meci în cupa europeană și nu știu cât contează pentru ei această frățuială internă. Poate contează, nu-mi dau seama. Ambele echipe marchează mi se pare decent”

PRONOSTIC: GG (1.67 MOZZARTBET)

×
Subiecte în articol: Best Bet cu Mircea Badea
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close