Antena 3 CNN Best Bet cu Mircea Badea "Farmaciștii" din Leverkusen, misiune grea cu Atalanta

"Farmaciștii" din Leverkusen, misiune grea cu Atalanta

Atalanta e una dintre favoritele la UEFA Europa League și pleacă în ”optimi” cu avantajul minim luat în tur, la Bergamo: 3-2.

"Farmaciștii" din Leverkusen, misiune grea cu Atalanta
Sursa foto: Hepta | Francesco Scaccianoce
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Mar 2022   •   10:00

BAYER LEVERKUSEN-ATALANTA (joi, ora 19:45)

Bayer Leverkusen a pierdut ultimul meci din Bundesliga, 0-1 cu FC Koln, pe teren propriu, punând capăt unei serii de meciuri foarte bune, care a propulsat-o în Top 3 Germania.

În ultimele 17 partide disputate, într-una singură Leverkusen nu a primit gol, motive de îngrijorare pentru ”farmaciști”. Sunt însă și motive de speranță. Leverkusen are o medie de 3,1 goluri marcate în ultimele 10 meciuri de pe teren propriu.

Leverkusen a câștigat 17 dintre cele 25 de jocuri pe Bayer Arena, în Liga Europa, și înainte de a pierde cu Young Boys Berna, în februarie 2021, avea o serie 11 întâlniri fără înfrângere.

Atalanta s-a depărtat, în schimb, de primele patru locuri în Serie A, locurile de Liga Campionilor. Bergamezii au reușit doar un 0-0 pe teren propriu cu Genoa și sunt acum pe poziția a șaptea, la 8 puncte distanță de locul 4, ocupat de Juventus. Mai mult, Atalanta nu a reușit să marcheze în trei din ultimele patru dispute în serie A!

Pentru trupa lui Gian Piero Gasperini rămâne șansa de a cîștiga UEFA Europa League, o competiție unde Atalanta merge foarte bine. ”Nerazzurrii” au o serie extraordinară, cu 7 victorii, 3 rezultate de egalitate și o singură înfrângere.

După 3-2 în tur, Atalanta e favorită la calificare, mai ales că în meciurile din deplasare, în Europa, are un palmares pozitiv: 9 victorii, 2 înfrângeri și 3 rezultate de egalitate.

Leverkusen l-a pierdut pentru tot restul sezonului pe Florian Wirtz, ruptură de ligamente în ultimul meci cu Koln. Nemții nu-l vor putea folosi nici pe golgeterul Patrik Schick, absent și el de multă vreme. Toți ochii vor fi însă pe francezul Moussa Diaby, cel care a marcat 16 goluri în actualul sezon, în toate competițiile. Atalanta are și ea probleme în ofensivă de când nu se mai poate baza pe columbianul Duvan Zapata și pe veteranul Josip Ilicic.

FORMAȚII PROBABILE

Bayer Leverkusen

Hradecky - Frimpong, Tah, Hincapie, Bakker; Aranguiz, Palacios - Diaby, Paulinho, Adli - Alario

Atalanta
Musso - Toloi, Demiral, Djimsiti - Hateboer, De Roon, Freuler, Maehle - Koopmeiners, Malinovskyi - Boga

PREDICȚIE MIRCEA BADEA

”Aici cred că e destul de probabil ambele echipe marchează. La asta m-aș gândi în primul și în primul rând. Ăsta mi se pare foarte probabil”.

PRONOSTIC: GG (1.43 MOZZARTBET)

×
Subiecte în articol: Best Bet cu Mircea Badea
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close