Antena 3 CNN Best Bet cu Mircea Badea Tensiune imensă înainte de Algeria-Camerun, meciul decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială

Tensiune imensă înainte de Algeria-Camerun, meciul decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială

Ambele naționale au lipsit de la ultima Cupă Mondială, acum patru ani, în Rusia. Atacantul lui Sporting Lisabona, Slimani a marcat unicul gol al partied tur, desfășurată la Yaounde.

Tensiune imensă înainte de Algeria-Camerun, meciul decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mar 2022   •   10:00

ALGERIA-CAMERUN (marți, ora 22:30)

Cele două puteri fotbalistice africane au ratat ultima Cupă Mondială, Rusia 2018, și vor acum să-și facă reintrarea în lumea bună. Există chiar o stare de disperare în cele două loturi.

În urmă cu câteva luni, Algeria era văzută drept una dintre principalele favorite la Cupa Africii pe Națiuni, dar a capotat lamentabil. Algerienii veneau după 35 de meciuri fără înfrângere, dar au avut o prestație jenantă la turneul din Camerun. Au scos doar un egal cu Sierra Leone, pierzând cu Guineea Ecuatorială și cu Coasta de Fildeș. Nici măcar nu au reușit să treacă de faza grupelor!

Tensiunea a ieșit în evidență și la conferința de presă a antrenorului Djamel Belmadi dinaintea meciului cu Camerun. Doi jurnalişti, cunoscuţi pentru că pun întrebări dure şi uneori critice la adresa oficialilor Federaţiei Algeriene de Fotbal, nu au fost lăsați să intre în sala de conferinţe. Apoi, când altul l-a întrebat pe antrenor de ce mijlocașul Charleroian Adem Zorgane nu a fost selectat, Belmadi s-a răstit la el: "Ai jucat vreodată fotbal? Nu ai fizicul unui fotbalist sau chiar al unui sportiv care să-mi spună că Zorgane merită să fie convocat!", a tunat antrenorul.

Probleme de lot pentru Camerun

După ce a terminat pe locul 3 la Cupă Africii pe Națiuni, pe teren propriu, în luna februarie, președintele Federației Cameruneze de Fotbal (Fecafoot) Samuel Eto'o a insistat să-l demită pe antrenorul portughez Antonio Conceicao și să-l angajeze pe fostul său coechipier, Rigobert Song.

Song a debutat însă cu o înfrângere, 0-1 cu Algeria, la Yaounde. Song va trebui să se descurce marți, în meciul retur, fără mijlocașul lui Napoli, Andre-Frank Zambo-Anguissa, dar și fără Moumi Ngamaleu, atacantul de la Young Boys Berna, ambii accidentați. Andre Onana, portarul lui Ajax, a scăpat nevătămat dintr-un accident de mașină grav, dar va putea evolua.

”Generația de aur” a fotbalului algerian, cu jucători precum Riyad Mahrez (Manchester City), Sofiane Feghouli (Galatasaray), Aissa Mandi (Villareal) sau Islam Slimani (Sporting Lisabona), a ajuns în optimile de finală ale Cupei Mondiale din 2014. Viitoarea campioană mondială Germania a avut nevoie de prelungiri pentru a elimina Algeria. Acum, e o nouă posibilitate de a ieși în evidență, în Qatar, pentru Algeria. Numai că, algerienii mai au de jucat returul cu Camerun, unul care pleacă de la un avantaj minim pentru ei: 1-0.

FORMAȚII PROBABILE

Algeria
M'Bolhi - Bensebaini, Bedrane, Mandi, Atal - Zerrouki, Bennacer - Feghouli, Belaili, Mahrez - Slimani

Camerun

A.Onana - Fai, Castelletto, Ngadeu, Tolo - Hongla, Oum Gouet, Toko Ekambi, J.Onana - Choupo-Moting, Aboubakar

PREDICȚIE MIRCEA BADEA

”În principiu și Algeria și Camerun dau goluri, asta e clară treaba. Ambele echipe marchează ar putea fi. Algeria nu a pierdut în ultimele 20 din 22 de meciuri. Statistică, pe ce să te uiți? Camerun, nu a pierdut în 11 din ultimele 12 meciuri. La fel de bine poate să fie și 0-0. În principiu, ambele echipe marchează”

PRONOSTIC: GG (2.45 MOZZARTBET)

×
Subiecte în articol: Best Bet cu Mircea Badea
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close