Antena 3 CNN Politică Georgică Severin (PDL): Votez pentru moţiune. Planul de austeritate, pus în plic de Cotroceni

Georgică Severin (PDL): Votez pentru moţiune. Planul de austeritate, pus în plic de Cotroceni

Georgică Severin (PDL): Votez pentru moţiune. Planul de austeritate, pus în plic de Cotroceni
15 Iun 2010   •   11:32


Pachetul de măsuri anti-criză a fost realizat "într-un laborator discret al Palatului Cotroceni şi pasat în plic Guvernului", a acuzat, la RFI, senatorul PDL Georgică Severin, care şi-a reiterat decizia de a vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei, explicând că nu-şi asumă "mutările altora". El l-a contrazis astfel pe secretarul general al partiodului, Vasile Blaga care afirma recent că toţi parlamentarii partidului, inclusiv Severin, vor vota împotriva moţiunii de cenzură.

"Să nu uităm că acest pachet de măsuri a fost decis într-un laborator discret în zona Cotroceniului şi pasat în plic Guvernului. Îmi amintesc că la întrebarea unui jurnalist, preşedintele Traian Băsescu a spus că, dacă acest pachet va eşua, vinovaţi sunt Guvernul şi cu Parlamentul. Eu sunt de acord să fiu solidar cu orice măsură pe care o cred corectă şi să mi-o asum, dar să fiu şi consultat. Nu-mi place să-mi asum mutările altora în plic, care pe urmă fug de zona răspunderii", a susţinut Georgică Severin.

Parlamentarul a admis că pentru gestul său ar putea fi dat afară din PDL , dar a subliniat că este dispus să-şi asume acest risc.

"Eu sunt conştient că, prin decizia mea, încalc statutul partidului, dar în acelaşi timp sunt conştient că principiile de viaţă pe care mi le-am asumat întotdeauna din zona dreptei şi modul în care văd că aceste măsuri preconizate acum de Guvern sunt în bună parte corecte, dar sunt incomplete şi în această situaţie, eu nu cred că ele îi vor ajuta pe cetăţenii României, pentru că fără să asigurăm o creştere economică, foarte rapid ne vom întoarce la o a doua curbă de sacrificiu sau poate chiar mai rău", a afirmat Severin.

Conducerea PDL a decis deja excluderea din partid a lui Daniel Oajdea, pentru că a anunţat că va vota moţiunea de cenzură, iar purtătorul de cuvânt al partidului, Gheorghe Flutur a anunţat că se vor lua sancţiuni similare şi în cazul în care se vor înregistra comportamente similare în cazul altor parlamentari democrat-liberali.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close