Antena 3 CNN Campanii Romania la vot ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ion Iliescu: Este un moment semnificativ, cu o schimbare de generaţie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ion Iliescu: Este un moment semnificativ, cu o schimbare de generaţie

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Ion Iliescu: Este un moment semnificativ, cu o schimbare de generaţie
Sursa foto: Foto: VideoNews
16 Noi 2014   •   11:37
Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a votat, duminică dimineaţă, în jurul orei 11:20, la liceul Jean Monnet, ca de obicei. 
 
Iliescu a explicat că el a trăit momentul 1990 cel mai intens, pentru că atunci au avut loc "primele alegeri libere". 
 
"Fiecare etapă cu trăsăturile ei. Suntem la al şaptelea rând de alegeri. Mulţi sunteţi tineri aici, nu aţi trăit momentul 1990. Prezenţă de 86% şi am fost trei candidaţi. Domnul Câmpeanu, domnul Raţiu şi cu mine. Era premieră naţională, dar primele alegeri într-adevăr libere, când populaţia a participat cu dăruire. Este momentul care mi s-a întipărit cel mai puternic." 
 
Iliescu a explicat că România a evoluat şi că problemele s-au schimbat, conform perioadei în care trăim dar şi că aşteaptă ca o generaţie nouă de politicieni să poată să dea un suflu nou structurilor din România. 
 
"Acum ne aflăm într-un stadiu mai aşezat, dar cu problemele specifice acestei perioade. Am intrat în UE, NATO, e alt stadiu, trebuie să ştim să valorificăm aceste prilejuri pe care ni le ofertă timpurile. Este o schimbare de generaţie şi eu sper că un băiat tânăr vine în această funcţie. Este noua generaţie de politicieni, sper ca această întinerire a conducerii ţării şi a structurilor noastre pe verticală să dea o vigoare nouă şi un nou dinamism."
 
Ion Iliescu a venit singur la vot, la fel ca în turul I. Întrebat dacă Nina Iliescu va veni la vot, fostul preşedinte a explicat că aceasta se simte "cam rău" şi că nu ştie dacă va apuca. 
 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close