x close

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, văzute de presa străină: "România trebuie să reînvie o valoare învăţată în stradă: SOLIDARITATEA"

de O.P.    |    16 Noi 2014   •   06:46
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014, văzute de presa străină: "România trebuie să reînvie o valoare învăţată în stradă: SOLIDARITATEA" 442

Presa internaţională a dedicat articole cuprinzătoare celui de-al doilea tur de scrutin, din cursa pentru fotoliul de la Cotroceni.  Jurnaliştii spanioli amintesc că votul românilor din diaspora ar putea juca un rol esenţial în alegerile de astăzi.

"Cu o creştere economică ce a depăşit estimările, dorind să adopte Euro în 2019, românii îşi aleg un nou preşedinte după o campanie umbrită de scandaluri de corupţie. Creşterea economică din al doilea cel mai sărac stat-membru al Uniunii Europene a accelerat la 3,2 procente în al treilea trimestru, faţă de anul precedent. A depăşit estimările celor nouă economişti de la Bloomberg cu un procent."

"Estimările arată că până la patru milioane de români trăiesc în străinătate, majoritatea fiind în Europa. Drept urmare, guvernul spune că a mărit numărul cabinelor de vot în ambasadele sale din diaspora. (...) Următorul preşedinte va avea responsabilităţi dificile precum: menţinerea independenţei sistemului judiciar, monitorizată îndeaproape de Uniunea Europeană"...scrie Euronews.

Aljaziraa considera ca pentru câţiva, scrutinul prezidenţial de anul acest constituie o mare oportunitate de a îşi exprima prin vot dorinţele exprimate în stradă. Pentru ca România să aibă o şansă la un viitor strălucit, atât viitorul preşedinte, cât şi  românii înşişi trebuie să reînvie o altă valoare învăţată pe străzi în 2013: solidaritatea"

"Votul românilor din dispora ar putea fi esenţial în alegerile de duminică. La alegerile din 2009, Traian Băsescu a câştigat al doilea mandat în cel de-al doilea tur  cu o diferenta de    70 de mii de alegători fata de contravandidatul sau, aceasta reprezentand în special de românii din dispora.", scrie El Pais.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati