Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Completarea declaraţiei pe propria răspundere se poate face şi în exteriorul secţiei de vot

Completarea declaraţiei pe propria răspundere se poate face şi în exteriorul secţiei de vot

Completarea declaraţiei pe propria răspundere se poate face şi în exteriorul secţiei de vot
02 Noi 2014   •   17:55

Completarea declaraţiei pe propria răspundere se va putea face şi în afara secţiei de vot, a decis, duminică, Biroul Electoral Central, după ce mai mulţi cetăţeni români s-au plâns de faptul că procesul de vot e îngreunat de procedura de completare.
   
BEC a decis că alegătorii vor avea posibilitatea "de a completa declaraţia pe proprie răspundere şi în proximitatea secţiei de votare, cu datele personale solicitate, fără a o semna".
   
Declaraţia va fi semnată "în faţa unui membru al biroului electoral al secţiei de votare, care va verifica datele menţionate" în document, se mai arată în comunicatzl BEC.
   
Decizia a fost luată în cursul zilei de duminică în urma "unei întâmpinării depusă de PMP", informează BEC.
   
Mai mulţi cetăţeni români care votează la Paris şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că declaraţiile pe proprie răspundere nu se mai pot completa şi în afara secţiilor de vot, în urma unei circulare a BEC.

Cetăţenii români stau la rând să voteze la mai multe secţii de vot din Europa, printre care Bruxelles, Dublin, Bonn, Viena, Madrid, Bologna, Stockholm, Luxemburg, Roma, Torino, München, Stuttgart, Berna, Valencia sau Haga.



Clarificări privind declaraţia pe propria răspundere:




×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close